VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

En Zanzibar-resa att spara i hjärtat

En Zanzibar resa är ett äventyr man sent ska glömma. Få resor är så spännande att göra som en riktigt rolig och välplanerad Zanzibar-resa tillsammans med en nära vän.

Många drömmer om att utforska världen på riktigt och resa till platser där få har varit för att få en ny perspektiv på livet. En drömdestination som lockar många är Zanzibar. Denna afrikanska pärla lockar varje år en mängd turister som vill uppleva dess kultur och natur. Ofta är en safariupplevelse också en del av agendan under en Zanzibar-resa.

Zanzibar resa - värt varje krona

En Zanzibar-resa kan vara ganska kostsam, vilket innebär att många behöver spara under lång tid innan resan kan bli verklighet. Men att genomföra denna resa är verkligen värt allt hårt arbete. Få platser på jorden erbjuder lika mycket som Zanzibar. Med sina vackra vita sandstränder, spännande möten med lokalbefolkningen och sällsynta naturupplevelser, är Zanzibar en plats som har allt att erbjuda.

Att ta sig till Zanzibar kan ta flera timmar. Från Sverige måste man resa med flyg i många timmar för att nå Tanzania och sedan fortsätta till Zanzibar. Det är därför viktigt att man inte lider av flygrädsla om man planerar att besöka Zanzibar. Det kan också vara klokt att ta med något att underhålla sig med ombord på flygplanet för att göra resan bekvämare.

För de som har bestämt sig för att resa till Zanzibar är det även viktigt att kontrollera vilka vaccinationer man behöver. Det rekommenderas att besökare till Zanzibar vaccinerar sig mot exempelvis hepatit A och B för att skydda sin hälsa.

14 Jul 2023