VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Blogg

RSS

Badrumsrenovering för nya behov i Stockholm

10 aug 2022

Det är av olika anledning badrumsrenoveringar görs i Stockholm. Det handlar inte bara om att få nytt och fint utan ibland även om att behoven har förändrats.

Huset var i bra skick och det mesta relativt nyrenoverat. Så det fanns inga måsten innan Anna blev sjuk. Sjukdomen hade gjort henne rullstolsburen och några nya behov infann sig. Badrummet behövde göras större så att hon lätt kunde röra sig där med rullstolen. Dessutom skulle badkaret bytas ut mot en dusch.

De hade diskuterat ändringar med kunnig personal inom rehabilitering som visste vad som behövdes. Samtidigt var både Anna och hennes make Bengt noga med att framhäva att det inte skulle kännas handikappanpassat utan vara luftigt, funktionellt och vackert. En dusch som mycket väl skulle kunna klassas som duscharnas Rolls-Royce hade de valt ut.

Badrumsrenovering fick tummen upp av hantverkarna

De hade ett inledande möte hemma i huset med en av hantverkarna på företaget i Stockholm som skulle göra deras badrumsrenovering. Denne gillade deras tänk och sa att det skulle bli roligt att få hjälpa dem. Han poängterade att det var viktigt att de tillsammans gick igenom varje detalj för att få det slutresultat de önskade.

Hantverkarna visste hur man slog ihop badrummet med ett angränsande rum. Noggrant förklarade han hur de skulle gå till väga steg för steg så att paret kunde förhålla sig till renoveringsarbetet. Hantverkaren kom även med några egna förslag som ett handfat som hon kunde sitta framför utan att rullstolen störde. Samarbetet var fantastiskt och Anna hade fullt förtroende för att det skulle bli bra.

Skrota bilen säkert i Stockholm

10 aug 2022

När bilarna har gjort sitt, så behöver man ha någonstans att göra av dem. I Stockholm kan du skrota bilen säkert, de tar hand om delarna som kan räddas.

Visst kan det kännas skönt att veta att man är en del av något större. Något större som miljöfrågorna som ständigt är oss hack i häl. En kan inte göra allt, men alla kan göra något. En sak som att skrota sin gamla bil, istället för att låta den stå, är en sådan sak.

På skroten tar de hand om bilen utifrån ett miljöperspektiv. De farliga vätskorna för sig, metallen för sig och delar som går att återanvända för sig. Det är betydligt bättre än att den ska stå och rosta och ta plats. Så det blir en win-win för alla inblandade.

Skrota en okörbar bil i Stockholm

Det finns många anledningar till varför en bil bör skrotas. Det behöver inte vara en gammal bil som inte hänger med längre. Det kan även vara en nyare. Det kan till exempel vara en krockskada som gjort att bilen inte går att köra längre. Det innebär också att det finns många olika bilar på skroten, både nya och äldre bilar av olika märken och modeller.

Går inte bilen att köra kan det vara ett problem att få dit den. Men det finns de skrotar som erbjuder upphämtning av bilen, så du behöver inte oroa dig för det. Du kan skrota bilen och låta dem komma och hämta den på plats hos dig istället.

En bra trafikskola i Södertälje för alla

9 aug 2022

Alla ska ha möjlighet att ta körkort. Därför ger man på en trafikskola i Södertälje rabatt till studenter och har handledare med kunskaper i flera språk.

Även om du inte har planer på att köpa bil är det väldigt bra att ha ett körkort. Många arbetsgivare vill att det ska finnas ett B-körkort med på ett CV och det öppnar dörrar för fler jobb. Att anlita en trafikskola för att ta körkortet är oftast den snabbaste och säkraste vägen att nå ditt mål.

På en trafikskola i Södertälje vill man att alla elever ska lyckas med att få sitt efterlängtade körkort så fort som möjligt. När du anmäler dig får du en personlig kontakt som ser till att du får den undervisning som passar just dig. Man har låga priser och handledare som talar svenska, engelska, arabiska, armeiska och syrianska.

På en trafikskola i Södertälje får du hjälp med ansökningar och intyg

För att få ditt körkort behöver du klara både den praktiska och den teoretiska delen. Du måste ansöka om körkortstillstånd, gå igenom de två riskutbildningarna och boka tid för uppkörning. Det är mycket att hålla reda på, men du får hjälp.

På trafikskolan i Södertälje lägger de upp en bra planering och de hjälper dig att boka tider och fylla i rätt formulär. Det finns många anledningar till att du ska välja en populär trafikskola i Södertälje, och eftersom de har öppet på lördagar och söndagar blir det enkelt att boka in en tid som passar dig.

Billigt körkort på en körskola i Uppsala

9 aug 2022

Det räcker inte med att ha fyllt arton år för att ta körkort, man måste också ha råd. På en körskola i Uppsala har man ett nytt upplägg som gör det billigt.

Det blir många utgifter när du ska ta ditt körkort, och vissa av dem går det inte att komma ifrån. En av de största utgifterna är den för körlektioner, men på en körskola i Uppsala har man skapat en körkortsutbildning som du kan göra privat med din egen handledare.

Det du behöver göra är, att tillsammans med en vän eller förälder, gå igenom handledarutbildning på skolan. Den som ska vara din handledare måste ha haft körkort i minst fem år och vara minst 24 år gammal. När ni gått kursen får ni tillgång till den kursplan med steg-för-steg utbildning som skolan utvecklat.

Lär dig det som behövs på en körskola i Uppsala

Du får börja övningsköra tillsammans med din handledare när du fyllt 16 år, vilket gör att du har gott om tid att bli trygg bakom ratten innan du fyller 18, om ni övar ofta. Den kursplan som utarbetats av en körskola i Uppsala ger dig och din handledare de instruktioner som behövs för att göra dig till en säker förare.

För att bli godkänd på förarprovet, behöver du ta de två obligatoriska kurserna Riskettan och Risktvåan, och det kan du göra på en körskola i Uppsala. Det är viktigt att du läser in teorin medan du lär dig köra. Körskolan ger dig tillgång till det material du behöver. Besök denna trafikskola när det är dags att ta körkort: körskolauppsala.se

Anlita kontorsstädning i Stockholm

7 aug 2022

Det finns många som erbjuder kontorsstädning i Stockholm. Leta efter någon som utgår från ditt företags behov. Fråga gärna efter miljövänliga rengöringsmedel.

Letar du efter en firma som erbjuder kontorsstädning i Stockholm? Det finns många företag att välja mellan och det kan vara svårt att veta hur man ska sålla i utbudet. Vad är viktigast? Priset, kvaliteten på städningen, eller att få utfört arbetet vid tidpunkter när den ordinarie personalen inte är på plats? Eller är det kanske något annat som är viktigast?

Kontorsstädning kan ofta skräddarsys utifrån det behov och förutsättningar som råder på ditt företag. Hur ofta det behöver städas är oftast en fråga om tycke. Faktorer som lokalernas yta och hur många som arbetar där inverkar. Tar man emot kundbesök känns det oftast extra viktigt att ha det rent och snyggt på kontoret.

Kontorsstädning anpassas efter förutsättningarna

Om du hittar städfirma som verkar lovande, så låt dem gärna komma på besök på kontoret. De kommer då att titta på flera faktorer som du kanske inte själv tänker på. Hur många anställda är det per toalett till exempel? Behövs det tvätt av handdukar och entrématta? Vad är det för material i golvet?

Det intryck du får av hur firmans representant tar sig an dessa frågor kommer att ge dig en bra vägledning för om du vill anlita dem eller inte. Tänk också gärna på att fråga vilka rengöringsmedel de använder. Att de ska vara miljövänliga känns som ett självklart önskemål. Med väl utförd kontorsstädning i Stockholm kommer du få ökad trivsel och därmed ökad produktivitet på kontoret.

Tandläkare i Solna ger en “heads up” om hål och tandlossning

6 aug 2022

Tandläkare i Solna varnar i tid så att du kan motverka många tandproblem som karies och tandlossning. Om du går på de årliga undersökningarna, vill säga.

Regelbundna undersökningar. Tandborstning morgon och kväll. Tandtråd en gång om dagen. Då har du gjort vad du har kunnat. Resten är upp till arv, miljö och lite tur. De flesta människor upplever någon form av problem med tänderna under livets gång. Men med rätt tandvård behöver det inte bli så farligt.

Men det du inte ska slarva med, är de regelbundna undersökningarna på tandläkarkliniken. Där har du chansen att fånga upp alla små hål och andra tandproblem innan de blir för stora för att göra något åt. Nästan alla typer av tandsjukdomar kan botas, bara de upptäcks i tid.

Gratis tandläkare för dem under 23

Att gå till en tandläkare i Solna behöver inte bli så dyrt. Många omfattas av visst högkostnadsskydd, och för dig som är under 23 år är den svenska tandvården alldeles gratis. Det vill säga, skattefinansierad. Du och dina föräldrar har alltså redan betalat för ditt tandläkarbesök. Då vore det väl synd och skam att inte gå dit?

När du är ung kan dock ålderns höst kännas långt borta. Vattenglaset med löständer bredvid farfars säng känns kanske som något som aldrig kommer kunna hända dig. Men tänk på att problem med tandlossning börjar långt tidigare. Kanske kommer din tandläkare utfärda en varning redan vid nästa undersökning. Tur att du gick dit, då.

Bussföretag som skapar möjligheter

1 aug 2022

För den som inte har bil eller tycker det är skönt att bli omhändertagen på resan finns bussföretag. Möjligheterna är oändliga – teater, matresor och annat.

Karin hade tråkigt och ville göra något på sin ledighet. Men hon hittade ingen som hade tid att hänga på. Hon tänkte iallafall inte sitta hemma och sura, utan började surfa på nätet för att se om det fanns något kul. Hon var lite fast då hon inte hade någon bil men det fanns ju alltid tåg och buss.

Det fanns mer alternativ än hon hade väntat sig, men intresset väcktes av ett bussföretags hemsida. De hade resor i Sverige, Norden och Europa. Nu hade hon istället svårt för att välja vad hon skulle göra. Vinresa till Italien lockade, men hon hade inte tillräckligt med dagar ledigt. Det fick bli något annat.

Bussföretag med paketresor till Stockholm

Så fort hon såg det visste hon att det var det hon skulle göra. Detta bussföretag hade teaterresor till Stockholm. En av dem var Rainman, en scenuppsättning av filmen med samma namn. Karin hade varit ett stort fan av Dustin Hoffman och sett filmen många gånger, så den ville hon gärna uppleva på teatern.

Resan gick från hemstaden till Stockholm direkt. I bokningen ingick både teater och hotell, vilket var perfekt då hon inte skulle behöva gå ut och äta ensam. Biljetten bokades och nu var det flera av hennes vänner som plötsligt var avundsjuka. De sa att de ville höra allt när hon kom hem och kanske kunde de göra en teaterresa med samma bussföretag tillsammans nästa gång. Boka in bussresan på denna hemsida: vastanhede.se

Målare gjorde snyggt jobb i Stockholm

29 jul 2022

Tänk så mycket man kan göra med lite färg. Genom att hyra in en målare i Stockholm kan fasaden, trappuppgången eller altanen få ett nytt fräscht utseende.

Trappuppgången i det lilla hyreshuset var det egentligen inget fel på. Men Anders som ägde byggnaden hade alltid tyckt att den var lite tråkig och intetsägande. I huset, som endast hade sex lägenheter, bodde barnfamiljer och han tänkte att det kunde få avspeglas när trappuppgången skulle få en helt ny skepnad.

De flesta barnen var ganska små men han ville ha det målat så att det passade alla boende. Med hjälp av en målare han använt sig av tidigare började en idé att växa fram. Den var rolig och Anders var säker på att barnen skulle gilla den. Men att föräldrarna också skulle tycka att den var fin

En lekfull målare

Grundfärgen på väggarna skulle bli mintgrön. Här och där skulle det målas ett träd, en sol och lite annat. Väggarna skulle inte fyllas utan allt skulle göras väldigt snyggt och smakfullt. Små barbapappafigurer skulle smygas in i bilderna eller på andra ställen. När det var klart skulle han utlysa en tävling där barnen skulle räkna hur många som fanns.

Den målerifirma i Stockholm som Anders anlitat hade skickat en målare som var duktig på att måla figurer. Till och med Anders fick klura på var två figurer han saknade kunde finnas. När två månader hade gått efter att trappuppgången var klar bjöd han på tårta och saft i husets uthyrningslokal. Vinnaren fick ett presentkort från leksaksaffären och alla barnen tilldelades en varsin godispåse.

Bilverkstad i Märsta med duktig personal

27 jul 2022

De flesta fasar för att lämna in sin bil på lagning. Därför är det viktigt att den bilverkstad man använder i Märsta har kompetent och trevlig personal.

Bilen hade betett sig knepigt i en vecka nu, och Andre började bli orolig att den plötsligt inte skulle starta. Varje gång som han skulle iväg klickade det bara när han vred om nyckeln. Efter några försök kunde han äntligen höra motorn spinna där under huven, och han kunde pusta ut än en gång.

Tiden hade inte funnits att ens åka förbi och lämna bilen på lagning. Vilket borde vara den enklaste saken i världen. Frun Anna kunde åka samma väg som honom på morgonen när han lämnade in bilen, och sedan köra honom till jobbet, för att komma och hämta honom på eftermiddagen. Det skulle funka.

Märsta bilverkstad kan man lita på

Han kollade med frun och ringde sedan för att boka tid dagen därpå. Om han lämnade den på morgonen lovade de att titta på den under dagen. Sagt och gjort, när han tog första koppen kaffe vid ankomsten till jobbet, kunde han inte förstå att det tagit så lång tid att få bilen inlämnad.

På eftermiddagen när han kom till verkstaden, hade de gjort en sökning och hittat ett glapp i kablarna som orsakade svårigheterna att starta bilen. Nu var det fixat och han skulle inte ha något problem framöver. Andre var så tacksam att han hade en pålitlig bilverkstad i Märsta. Denna gången betalade han direkt, men ofta tog han det på deras kort och kunde betala av lite i taget.

Det finns en bilskrot i Trollhättan

25 jul 2022

Det finns inte bara en bilskrot i Trollhättan utan det finns en som är högst miljömedveten. Där jobbar de sig blåa för att återvinna allt som går i en bil.

Visst låter det som musik i dina öron när du får reda på att man på flera ställen i landet tar hand om alla farliga substanser som finns i bilarna innan de ska till att skrotas. I processen innan all metall slutligen plattas till och blir till ett stycke skrot, gås bilen igenom minutiöst.

För att allt som finns i en bil ska kunna tas tillvara krävs att man är intresserad av sin uppgift. Det krävs också att man är hängiven uppgiften att bli den mest miljöinriktade bilskroten i hela landet. I alla fall en av alla som förhoppningsfullt etableras. En måste dock vara den första.

Bilskrot med miljötänk i Trollhättan

När du väljer att skrota bilen i Trollhättan bidrar du också till en bättre miljö. Tänk att det finns ett nästan oändligt antal bilar att skrota och demontera. Varje år säljs det bilar som aldrig förr. Fler och fler människor vistas på vägarna och åker runt i sina bilar.

Som en direkt följd av att bilarna rullar på vägen inträffar varje år en hel del krockar. Då är det inte alla bilar som kan räddas med hjälp av en reparation utan de måste skrotas. Alla som ser till att välja en miljömedveten bilskrot i Trollhättan är med och bidrar till en bättre miljö.

← Äldre inlägg