VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Blogg

RSS

Att slippa byta däck

13 maj 2022

Med ett fint garage eller vackert väder är det enkelt att byta däck. Det är något helt annat när man inte har något garage och kylan gör fingrarna stelfrusna.

Det var en principsak att byta däck själv. Det gjorde en riktig karl. Det var i alla fall Görans åsikt. Oavsett väder kunde man se honom byta däcken. Att köra olagligt skulle aldrig falla honom in. Även om det hade hänt att han blivit rejält förkyld efteråt.

Frun var inte glad åt hans bångstyrighet. Det var inte hälsosamt att hälla på som han gjorde. Särskilt inte som han hade ont av sin reumatism. Många gånger hade hon föreslagit att de skulle lämna in bilen när det var dags att byta däck, men till ingen nytta.

Vem ska byta däck på bilen?

Frun Anna kom på en genial idé. Gösta älskade sitt barnbarn Erik över allt annat och det var med hjälp av honom hon skulle smida planer. Barnbarnet kom på besök när Göran var i stan. Anna förklarade om däckbytet och berättade om sin plan. En plan som Erik inte var sen att hänga på.

En vecka senare var det Görans födelsedag och födelsekalaset gick av stapeln hemma i huset. Gästerna kom med presenter och blommor. När Erik kom gav han sin morfar ett kuvert. I det låg ett presentkort till en däckfirma där han skulle lämna in bilen så att de kunde byta hans däck och sedan förvara dem. Göran skulle utnyttja presentkortet. Det var otänkbart att han skulle göra barnbarnet Erik besviken.

Att sälja husbil kan vara lite knepigt

1 maj 2022

Det krävs en hel del tid, planering och kunskap för att sälja husbil. Det är en mycket god idé att ta hjälp av en husbilsförmedling vid en försäljning.

Att resa med husbil är inte så dumt och det blir allt mer vanligt att semestra på det viset. Det är praktiskt att ha huset med sig vart man än åker. En husbil passar både barnfamiljer och äldre och de finns i många olika varianter och storlekar. Du kanske själv äger en som du nu är på väg att sälja av någon anledning. Det enklaste och smidigaste är att låta en husbilsförmedling sköta hela försäljningen åt dig. I annat fall måste du själv lägga tid på fotografering, annonsering och dividera med okända människor som är spekulanter på ditt objekt.

Det ska kännas tryggt för dig att sälja husbil

Du kanske har rest mycket i ditt kära fordon och pysslat om den så det kan vara svårt för dig att sälja. Du vill givetvis få rätt betalt för din husbil och säkerställa att den hamnar i händerna på rätt ägare. Om du anlitar en firma som sköter hela försäljningsprocessen så kan du känna dig trygg. Personalen har stor erfarenhet av allt som rör en husbilsförsäljning och de ser till så att du får rätt pris för din husbil. Du som säljare slipper allt krångel med visningar och kunder som kanske försöker pruta. Försäljningen blir enkel och smidig för dig så du kan känna dig lugn och avslappnad. Sälj din husbil här: www.säljahusbil.net

Överlåtelsebesiktning – en säkerhet vid husaffären

2 apr 2022

Vid en överlåtelsebesiktning får man hjälp att hitta eventuella fel och skador på fastigheten innan försäljning. Följ råden nedan för att säkerställa en trygg och säker fastighetsaffär.

I skedet innan man sätter sig för att skriva kontrakt bör en så kallad överlåtelsebesiktning göras. Syftet med denna är att försäkra båda parter vid en husförsäljning att huset är i utlovat skick och att det inte finns några dolda fel. Ett husköp betraktas som en mycket seriös affär av förklarliga skäl. Vill man köpa ett hus planerar man ofta att tillbringa många år där med sin familj. En överlåtelsebesiktning bör därför betraktas som ett naturligt steg i processen. Har det blivit dags att sälja, ta då kontakt med en besiktningsman som jobbar med överlåtelsebesiktning i ditt område. Känn dig trygg med att du med gott samvete kan gå vidare med affären när du besiktigat huset.

Att lära sig av en överlåtelsebesiktning

En grundlig besiktning tar mellan ett par till några timmar. Det gäller att känna, lukta och titta på allt för att försäkra sig om att det inte finns några skador eller fukt i huset. Man bör också titta på gamla papper och protokoll från eventuella renoveringar för att se vad som åtgärdats i huset tidigare. Det rekommenderas att den som säljer huset är med under besiktningen eftersom det finns mycket att lära sig. Ska man själv köpa hus i framtiden eller kanske sälja igen, är det bra att veta vad som är viktigt att undersöka under den så kallade okulära besiktningen.

Lekredskap stimulerar och utvecklar socialt lekande

30 mar 2022

Alla barn ska ha möjlighet att leka. Inte bara med sig själva och sin fantasi. De måste även få ha kul med lekredskap som studsmattor, karuseller, klätterställningar eller gungor.

Barn måste få röra på sig och leka av sig ordentligt. Det hör till deras utveckling och tränar dem i både fysiska som psykiska situationer. Det stimulerar helt enkelt färdigheter och gör barnen redo inför den farliga vuxenvärlden. Men under ett tag ska de såklart få leka både oskyldigt och säkert. Även om barn har ganska bra fantasi kan det vara schysst att inte lämna exakt allting åt deras egen kreativitet. Det kan vara fördelaktigt att de även får ta del av säkra lekredskap som till exempel rutschkanor, klätterställningar eller studsmattor. Det är liksom svårt att fantisera fram en studsmatta i trädgården och låtsas att man hoppar. Det tränar åtminstone inga fysiska muskler.

Lekredskap som tar leken till nästa nivå

Dessutom, och det här är kanske det viktigaste av allt. Barnen tycker det är fantastiskt roligt att få leka med lekredskap. Att få åka karuseller, leka i sandlådan eller gunga så högt att det känns som att man kan göra high five med Gud uppe bland molnen. Några av de allra bästa minnena från ett barns barndom kommer från tillfällena de varit och lekt på en lekplats. Kanske är det på studsmattan som ditt barn råkar träffa en kompis som i förlängningen blir barnets bästa vän även i vuxen ålder. Lekredskap utvecklar inte bara barn. Det förenar dem också.

Familjerätt för våra närmaste

29 mar 2022

Det som gäller allt från äktenskap till vårdnad, testamenten och samboavtal omfattas av familjerätt i Stockholm. Du kan vända dig till en advokat där närhelst du behöver juridisk hjälp.

En advokat har vana vid att folk inte håller sams, så var inte orolig för att konsultera dem, för de har hört det mesta. Vårdnadstvister och bråk om arv ingår också i familjerätt. Men det bästa är att konsultera en advokat medan man är sams, för att skriva avtal och testamente i god tid. Familjerätt i Stockholm innefattar så många personliga förhållanden, och ofta är känslor inblandade.

Konsten att komma överens

Vid en vårdnadstvist eller skilsmässa är folk ofta upprörda, men en bra advokat ska försöka att lugna ner situationen och berätta vad lagen säger. Det bästa är om man kan göra upp i godo, och det är också bra för barnen om föräldrarna kan hålla sams om de viktigaste sakerna. Om inte, finns det jurister med stor vana vid liknande ärenden, och du kan kontakta dem när du behöver det.

En viktig sak att komma överens om är också hur man ska fördela egendom eller kvarlåtenskap när det händer oförutsedda saker. Finns det nedskrivet, kan man plocka fram testamenten och avtal och då är problemen oftast inte så stora. Har man särkullbarn, kan de ibland kräva arv direkt, men om man adopterar dem jämställs de med biologiska barn, och då ärver alla syskon lika när båda föräldrarna är döda. Det kan betyda att man håller hemmet odelat i många år till.

Hemstädning i Uppsala när den är som bäst

21 mar 2022

Bor du i Uppsala och vill komma hem till ett strålande rent hem? För de som har testat är hjälp med hemstädning något av det bästa som hänt dem. Testa du med.

Vi har en tendens att fastna i en ond cirkel. Varenda dag är densamma och man behöver alltid stressa lite i slutet av dagen. Iallafall om man ska hinna med allt man vill. Men man är inte mer än människa och det är inte fel att ta hjälp. Idag är det otroligt många hushåll som tar hjälp med städningen i hemmet. Det är en av de saker som många tycker är som tråkigast. Dessutom tar det lång tid att göra och behöver ständigt underhåll. I Uppsala finns det väldigt bra firmor som kan hjälpa er med hemstädningen. Att välja hemstädning är för dig som är ensam, men även för dig som har familj. Alla får ut något av det och det är hjälp med städningen och ett kliniskt rent hem.

Hemstädning med kärlek

För många är det bara tråkigt och jobbigt att städa. Men det finns faktiskt de som gillar att städa, som har en känsla för det. De sköter städningen även i ditt hem väldigt noggrant. Dessutom använder de flesta sig av miljövänliga medel idag. Detta är något man kan fråga städfirman om innan. Idag finns det miljövänliga medel som är minst lika effektiva som de andra. Man trivs som bäst när det är städat och ordnat omkring en, tveka inte att ta hjälp med det. Kika in denna sajt för att boka hemstädning: www.hemstädninguppsala.se

Köp spabad i Göteborg för njutningens skull

28 feb 2022

Att åka på spa är drömmen för många. Bara få njuta av att glida ner varma pooler med masserande bubblor. Genom att köpa spabad i Göteborg kan du njuta av ett eget spa hemma, alla dagar i veckan.

Den nya flugan med vinterbad, eller året-runt-bad som en del kallar det, i all ära, men alla är varken sugna eller trivs med att ta ett dopp i en isvak. Det är större risk att man fryser rumpan av sig än att man njuter av ett sådant dopp. Ett varmt, ljuvligt spabad utomhus på vintern däremot, det är njutningsfullt. Spabad kan både vara socialt och en riktigt härlig stund av avslappning för både kropp och knopp.

Köp spabad och må gott

Bor man dessutom på västkusten så vet man att det sällan förekommer isvakar att bada i. Snarare är det regn och blåst som gör att alla chanser till att försöka torka sig torr efter doppet är helt körda. Handduken är förmodligen redan blötare än vad man själv är efter ett dopp i havet. Dessutom finns det en överhängande risk att den blåst bort. I stället kan man köpa spabad i Göteborg att ställa hemma på sin egen tomt. Bredvid spabadet bygger man ett skydd för vind och blåst, gärna med lite tak över. Då kan man hänga en ljuvlig badrock där som man sveper in sig i när man vill gå upp från spabadet. En skön massage och ett glas vin till och man somnar gott på kvällen och sover djupt och avslappnat.

Homestyling - ett vinnande koncept

15 jan 2022

Att sälja en bostad i Stockholm kan vara en väldigt lukrativ affär. Det är ingen slump att man i vår svenska huvudstad genom åren kunnat göra en så kallad bostadsaffär. Idag är marknaden mer på köparens sida, men det går fortfarande att sälja med väldigt bra marginaler. Homestyling Stockholm är något som gör skillnad.

Att inredning idag är stort är något som bevisas genom en snabb titt i tidningshyllan i vilken affär som helst. Magasin fullt ut dedikerade till möbler, vackra hem och stilfulla lösningar är enormt säljande. Samma sak om du tittar på tv-tablån. Folk älskar vackra hem - och är också beredda att betala för att bo i ett sådant. Någonstans där kliver homestyling i Stockholm in och fyller en funktion. Du som står inför att sälja din bostad i Stockholm kan, genom att anlita ett företag inom homestyling, sälja en bostad som nått sin fulla potential. Med din inredning och dina möbler så kommer den inte att vara lika tilltalande på bilder eller vid en visning.

Men, med nya möbler, nya tavlor, kanske lite ny färg på väggarna, rätt belysning och med stilfulla textilier så kommer fler att fatta tycke för just din bostad. Homestyling innebär att en professionell stylist tar ett krafttag om bostaden, gör förändringar och skapar exakt det hem som kunderna själva skulle vilja leva i. Man säljer, helt enkelt, drömmar och en ny livsstil.

Hitta rätt företag inom homestyling i Stockholm

Det man ska tänka på är främst två saker. Nummer ett: homestyling i Stockholm är inte personlig och ska ses ur ett rent professionellt perspektiv. Dina möbler är vackra, din möblering är trivsam och de tapeter du valt är behagliga - men de är det för just dig och din familj. Att saker och ting plockas bort och att vissa av dina möbler inte får plats är ingen kritik mot din smak och din stil: det handlar om att optimera ett hem för att tilltala andra.

Är en bostad för personlig så kan spekulanter dra sig för att börja buda. Man känner sig som en inkräktare och man har svårt att se hur man själv skulle kunna bo just där. Med homestyling så eggas istället fantasin och spekulanterna ser sig själva sitta vid det matbordet, i den soffan, framför den tavlan och mysa i just den fåtöljen. Den person som känner sig sårad i samband med homestyling har valt fel infallsvinkel. Det handlar inte om kritik - det handlar om att sälja med största möjliga vinst.

Sak nummer två att ha i åtanke är att välja rätt företag inom homestyling i Stockholm. Det finns många aktörer på marknaden och det finns därmed också väldigt varierande kvalitet - och massa olika stilar och smaker. Tänk på att kolla referensbilder och tänk på att kontakta så många som möjligt innan du bestämmer dig. Det är viktigt att du klickar med - och känner förtroende för - den homestylist du slutligen anlitar. Det är den personen som kan ge dig en rejäl ekonomisk skjuts i framtiden.

Hur gammal måste man vara för att gå mopedkurs i Stockholm?

17 sep 2021

De flesta ungdomar längtar efter att kunna få köra moped. Att ta mopedkort är idag ett måste för att ens få sätta sig på en moped och köra iväg. Gå en mopedkurs i Stockholm innan du kör iväg.

Idag är det lag på att man måste gå en kurs innan man får sätta sig på en moped och åka iväg. Alla som vill köra moped behöver först gå en mopedkurs, till exempel på Globens trafikskola. För att du ska få ta körkort på en EU-moped måste du ha fyllt 15 år. Innan dess får man snällt vänta. Du måste också ha gått en utbildning för att få körkortet på moped. Därutöver behöver du ha ett tillstånd för körkort som är giltigt när du ska köra upp.

Många tror att det inte behövs någon kurs för att få köra moped. Det är dock mycket viktigt att lära sig grunderna i körningen och om hur man beter sig i trafiken, även om det bara gäller att köra en moped.

Körvana innan bilkörkortet

De som går en mopedkurs och kör moped åren innan det riktiga körkortet för bil ska tas, har större körvana och mer vana av att vistas i trafiken. Detta kan ge en större fördel för dessa personer när det väl är dags för bilkörkort. Då har man redan koll på skyltar och trafikregler. Detta gör att det kan vara lättare att plugga till teoriprovet när det är dags att ta körkort för bil.

Familjerätt i Helsingborg - det rätta valet för familjen

13 sep 2021

Det är aldrig kul att behöva bryta upp en familj. Vid en skilsmässa är det oftast barnen som blir lidande av föräldrarnas bråk. Ta hjälp av en specialist inom familjerätt i Helsingborg.

Ni har sedan länge gett upp om varandra och ert äktenskap. Det vet ni om båda två. Trots det är det så svårt att vara den som tar det första steget. Kanske är det av ren lathet. Ni har ingen kraft kvar och orkar inte ta tag i en skilsmässa. Till slut är det ändå vad ni måste göra, för allas skull.

Barnen lider av era bråk och meningsskiljaktigheter och ingen i huset mår särskilt bra. Ni bestämmer er för att sitta ned och prata igenom allt en kväll. Den kvällen blir ni rejält osams. Ni blir osams om barnen och var de ska bo någonstans efter att ni flyttat isär.

Lös konflikten för barnens skull

Ni kan helt enkelt inte enas och kommer därför överens om en annan sak, att ta in en specialist på familjerätt. Någon som kan hjälpa er med den situation som ni har hamnat i. Någon som kan hjälpa er att medla så att ni förstår varandra och komma överens om vad som blir bäst för er, men framför allt för barnen.

De måste komma i första hand. Det är aldrig lätt att vara den som ger sig, den som kanske får lov att ha barnen mindre. Genom familjerätten kan ni få hjälp med att lösa era problem.

Beställ mat och ta festen ut i naturen

23 aug 2021

Visst låter det härligt att skapa fest ute i naturen. Men tanken på all logistik kan få det att stanna vid just en idé. Varför krångla till det? Beställ mat och låt restaurangen sköta jobbet.

Lena hade fått i uppgift att ordna en överraskningsfest för bästa kompisen Eva. Eva hade sadlat om och nu tagit studenten som nybakad jurist. Förutom sin nya passion för lag och ordning älskade hon att vara ute i naturen. Därför kändes det rätt att bjuda till fest i en vacker glänta i skogen där markägaren var en gemensam vän. Men hur skulle hon lösa matfrågan? Det krävdes en del för att få allt att klaffa. När hon nämnt det för tonårsdottern på morgonen hade denna självklart slängt ut sig - “Men herregud mamma, tagga ner! Det är bara att boka catering i Stockholm.”

Enkelt och helt perfekt

Lena googlade på catering och hittade den perfekta lösningen. Förutom skogen älskade Eva att resa och restaurangen på skärmen hade en buffé som hette Jorden Runt. Den såg fantastisk ut. Bokningen gick smidigt och gav henne mera tid för dryck och dekorationer. Allt annat hade hon delegerat ut.

Festen skulle snart börja och borden var vackert dukade med naturens egna växter och bär. Cateringfirman kom på bestämd tid och allt dukades upp bara en kort stund innan hedersgästen skulle komma. Allt såg så gott ut att gästerna knappt kunde hålla fingrarna i styr. Troligtvis var det en och annan som smög till sig en liten munsbit när ingen såg.

De fantastiska thujorna

3 aug 2021

Vill du ha en häck som är tät och vintergrön? Hade det varit bekvämt om du inte behöver vattna häcken när den väl etablerat sig? Då kan det vara thujor som du är på jakt efter till din trädgård.

Om thujor hade uppträtt på cirkus, är det inte omöjligt att presentationen hade låtit något i stil med: städsegrön, väldoftande och alldeles, alldeles underbar. För när du planterar en tujahäck får du en häck som är lättskött och mycket funktionell. Först och främst är det en häck som är städsegrön. Det innebär att thujan är en växt som är grön hela året runt, oberoende av väder och vind. En thuja står där lika grön och frodig, även när det hänger is från grenarna och hela thujan är dold i snö. Det är både vackert och till fördel för dig, eftersom det innebär att du får ett insynsskydd som fungerar hela året.

Med dolda pluspoäng

Thujan är troligen den mest lättskötta växt du kan hitta. När du är nöjd med höjden kapar du helt enkelt av thujan, och därefter kommer den inte att bli högre i toppen. Det som händer är att grenarna växer till sin gräns, men de kan du enkelt kapa av med en häcksax. Om du gör det så kommer du dessutom att hitta ytterligare pluspoäng med den härliga thujan. Den doftar nämligen som en citrusfrukt. Friskt och fräscht. Och av grenarna som du har kapat kan du göra fina kransar till dörren eller till jul- och nyårsfirandet.

Konflikter som inte går att lösa

12 jun 2021

Tänk om man fick lära sig hur kärlek funkar. Om man hade vetat från början hur saker skulle bli. Skulle man då ta samma beslut? Eller ändra hela sin livshistoria? Det kanske är bäst vi inte vet.

Kärlek kan visas på så många olika sätt, man tror man träffar den rätta. Älskar den över allt annat, och vill ha ett liv för evigt med denna personen. Man skaffar gemensamt boende, hund och ett barn. När barnet kom fick man plötsligt ett ny känsla för kärlek. Denna kärlek man känner är större än allt annat. Man vill ge barnet allt, en trygg uppväxt med båda sina föräldrar. Men hur bra mår barnet om föräldrarna inte mår bra? Hur länge fortsätter man att kämpa för barnets skull? När väljer man att här tar vår saga slut? Man gör det, man går igenom det, och man klarar det.

Om det blir problem

En separation kan se olika ut för alla. För en del är det enklare och man delar upp dagarna som man önskar. Kanske passar det den ena att ha barnet jämna veckor, eller tvärtom. Eller så kan den ena bara ha barnet varannan helg. Men för en del kan det bli problem med vårdnaden. Det i sig kan leda till en vårdnadstvist. En tvist ingen av er vill ge er på. Man kan göra sina första försök hos familjerätten, detta är frivilligt och finns i din kommun. Går inte det kan man behöva ta det längre. I alla dessa ärende sätts alltid barnet först. Läs mer om vårdnadstvist på denna webbsida: crescendolaw.se

En roligare stund på dagen

9 apr 2021

Det finns verkligen olika typer av hundar. Den ena sväljer maten snabbare än skålen hunnit sättas ner, den andra äter lugnt och njuter av maten medan den tredje bara tittar på maten.

Precis som Skalman hinner klockan bara slå ‘’matdags’’ så är det vad som ska göras. Det går inte att missa när det är dags, ibland kan de till och med försöka lite tidigare. För den glupska hunden finns det lösningar att få maten att räcka längre. Det i sin tur kommer även att ge hunden mer stimulering och då kan den känna sig nöjdare efter maten. Att få maten serverad i en skål är inte naturligt för hunden. Har man inte alltid möjlighet att hitta på något kan man i alla fall skaffa sig en skål med mönster i. Beroende på vilket hundfoder den får, får den torrfoder lägger man kulorna längs mönstret som hunden sen får plocka upp en och en.

Mat för alla hundar

Har man en väldigt kräsen hund kan man se över att eventuellt byta mat. Torrfoder är enkelt att ge, det finns i olika storlekar och är därför ofta inte heller ett förvaringsproblem. Däremot med färskfoder och barf kommer man närmare hundens naturliga mat. Barf är att man ger den kött och bendelar som den själv får tugga i sig. Färskfodret är normalt med endast naturliga ingredienser. Även de kräsna hundarna brukar tycka om det. Den glupska äter inte direkt långsammare med färskfodret, men det kan man enkelt trycka in i en kong alternativt i skålen med mönster.

Spara på energi

14 dec 2020

Att spara på energi är perfekt för dig som vill göra miljön en tjänst. Det kommer även att sänka din elräkning. Energispara kan man också göra genom att byta till energisnål belysning hemma.

Det finns ändlösa möjligheter för dig som vill dra ner på din energiförbrukning. Ett bra ställe att först se över är ditt hem. Ett hem kan dra så mycket onödig energi. Det kan exempelvis vara att energi letar sig ut genom dåligt tätade fönster eller dörrar. Om du fortfarande har de gamla glödlamporna som belysning hemma så drar de onödigt mycket energi. För dig som vill börja handla mer medvetet så kan du göra det genom att välja produkter som är närodlade och slipper transporteras så långt för att komma till din mataffär. Du kan också välja mer vegetariska alternativ och satsa på grönsaker som är i säsong. Ett annat sätt är att handla second hand när du shoppar kläder.

Hur sänker du din energiförbrukning?

Att byta ut glödlampor till energisnåla alternativ är ju lätt gjort, men vilka andra energibesparingar kan du göra? Det kan vara svårt att veta. Det är då en energideklaration kan göra susen för dig. En energideklaration är en mätning av din energiförbrukning. Du kan då efteråt se var du kan göra besparingar. Det är ett smart sätt att se hur och var energin tar vägen. Du kan sedan vidta åtgärder för att spara på energi. Du kommer att gör miljön och dig själv en tjänst eftersom du kommer att minska dina elräkningar och uppvärmningskostnader. Läs mer om energideklaration på denna hemsida: https://www.energideklarationgöteborg.se 

← Äldre inlägg