VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Vem som helst kan gå en HLR utbildning i Göteborg

Oavsett vem du är så kan du rädda liv om du kan hjärt- och lungräddning. Gå en HLR-utbildning i Göteborg så får du både de teoretiska och praktiska kunskaperna.

Vem som helst kan drabbas av ett plötsligt hjärtstopp. Såväl unga som gamla kan drabbas. Ibland har personen symtom innan det händer, som svårigheter att andas eller bröstsmärta. Men ofta slutar hjärtat slå helt oväntat och utan förvarning. De första minuterna är avgörande för möjligheten att få igång hjärtat igen så att personen överlever.

Vem som helst kan rädda livet på den som fått hjärtstopp. Oavsett om du har någon tidigare sjukvårdsutbildning eller inte så kan några timmars utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) ge dig de kunskaper du behöver för att rädda livet på någon.

HLR-utbildning – livsviktig kunskap på några få timmar

Om du går en HLR-utbildning i Göteborg så brukar du under några få timmar få en teoretisk genomgång och praktisk träning. Det är viktigt att förstå vad du ska göra och hur du ska göra det när någon drabbas av ett livshotande tillstånd. Men lika viktigt är det att du får träna på de praktiska bitarna – inblåsningar, hjärtkompressioner och användning av hjärtstartare. Då kommer du minnas vad du ska göra om någon i din närhet drabbas av hjärtstopp.

Minuterna det tar innan ambulansen är på plats kan kännas oändligt långa, och den frustrerande känslan av att stå handfallen inför det som händer är oerhört svårhanterlig. De första minuterna efter att någon drabbats av plötsligt hjärtstopp är nämligen de som avgör chansen till överlevnad för personen du har framför dig.

13 Aug 2023