VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Konstis – en både billig och lyxig investering

Skridskoåkning är något som många tycker väldigt mycket om men som kan vara mycket begränsad utomhus. Därför kan konstis vara ett billigt men lyxigt alternativ.

För många år sedan sågs det som en mycket stor lyx att ha en egen pool i sin trädgård. Om någon hade det så vallfärdade hela områdets barn till trädgården på varma sommardagar. Men den som ägde poolen fick även se sig uppvaktad av barnens föräldrar, släktingar och vänner.

Numera finns pooler i alla möjliga prisklasser, så att alla kan ha varsin. Däremot är det inte så många som hittills har investerat i en egen isbana i trädgården. En bana gjord av konstis som går att åka skridskor på under kalenderårets alla dagar. Något som kanske kan bli den nya tidens pooler och lika tilldragande för alla som tycker om skridskoåkning.

Satsa på konstis

Det som kallas för konstis består av olika typer av plaster samt bindemedel. Som material är den lätt att lägga och mer eller mindre underhållsfri. Det betyder också att det inte krävs energi för att kyla ner konstisen, eller att den smälter vid varmt väder.

Konstis har därför blivit mycket populärt inom kommuner och föreningar. Men det är även många privatpersoner och företag som har börjat satsa på egna banor av konstis. Något som många kan tycka känns mycket lyxigt och ovanligt. Ändå är det inte så dyrt att köpa in konstis som man kanske kan tro. Och det sker hela tiden forskning för att få den ännu bättre.

14 Aug 2023