VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Alla barnfamiljer behöver hemstädning

Det sägs att det är mer stressigt i Stockholm än på andra ställen i landet. Många som kommer på besök till huvudstaden slås av hur bråttom många stockholmare har det. De upplevet att stockholmarna springer till bussen, till tunnelbanan, till jobbet, till dagis, medan stockholmarna själva inte upplever att man spriger eller stressar. Det är helt enkelt ett annat tempo som stockholmarna har, jämfört med boende på andra ställen, eller? Det kanske ändå är så att stockholmarna upplever en större stress än andra.

Att vara barnfamilj kan vara stressande

Ända sedan vi slutade ha en av föräldrarna som stannade hemma och arbetade hemma med barn och hem, har de som har barn, upplevt hur de arbetar dubbelt. Först måste man arbeta på en arbetsplats för att få inkomst varje månad som betalar lön för bostaden och för maten och alla andra räkningar, sedan kommer man hem och arbetar sedan hemma med barnen, bostaden, med matlagningen och allt som har med hemmet att göra. Är man då förälder till små barn, kan man lätt bli utmattad av det faktum att man först måste arbeta på jobbet och sedan arbeta hemma. Då kan man i stället för att utarbeta sig, anlita hemstädning av en städfirma. På så sätt ser man till att få tid och möjlighet att återhämta sig under sin fritid.

Viktigt med avkoppling under helgerna

Arbetar båda föräldrar heltid, kan båda behöva få avkoppling under helgerna. De är då som man behöver få komma ikapp när det kommer till sömn, till vila och avkoppling. Samtidigt är det under helgerna som hemstädningen, tvätten, matlagningen och handingen ska ske. Om man arbetar hela helgen, när ska man då få tiden över till att bara koppla av? Då är det bra att det finns några företag som arbetar just med att kunna erbjuda tjänster som gör att barnfamiljerna ska kunna slippa hemstädningen under helgerna.

Viktigt hitta städare man kan lita på

Ska man öppna sitt hem till en städfirma som ska komma hem till en, kan man vilja hitta en städfirma med städare som man kan lita på. Man ska ju öppna dörren för städarna som kommer hem till en och tar del av ens privatliv. Ta därför referenser på städarna innan du bestämmer dig. Känner du dig extra orolig, kan du begära att få ta del av belastningsregistret (det som talar om ifall någon är dömd för ett brott). Då kan du känna dig trygg över att det inte är skumma människor som kommer hem till dig och städar i Solna. Läs mer på: https://www.städningsolna.nu.

15 Apr 2019