VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Alternativ till att själv släpa hem ved i Stockholm

Om man vill öka på sitt eldande i kamin, för att det är mysigt och bidrar till uppvärmningen, så är det bra att kunna få hemleverans av ved i Stockholm.

Lars tänkte på hur det kunde vara i gamla tider, när man hade elmätare med myntinkast. Om pengarna tog slut så blev det ingen el. Då fick man lysa upp med levande ljus och värma vatten på vedspisen. Så hade det varit när han var liten – inte för att han mindes det, men hans salig mor hade berättat om det.

Nu var det kanske inte någon direkt överhängande risk att han skulle bli utan el för att han inte hade råd att betala elräkningen. Men den började att ta mer och mer av hans månatliga inkomst. Elen hade blivit så förbaskat dyr. Och nu var vintern snart i antågande.

Många säckar ved åt gången

Lars tittade på braskaminen som de hade i vardagsrummet. Frågan var om det var värt besväret att elda i den lite oftare för värmens skull. Det var ju mysigt med det sprakande ljudet från veden som brann, och värmen från kaminen var liksom skönare än den som kom från elementen.

Han bestämde sig för att börja med att kolla upp om det gick att beställa ved i Stockholm. Om han skulle elda mer i braskaminen så var det en förutsättning att ha kunde få hemlevererat minst tio säckar åt gången. Att köpa själv säckvis var inte att tänka på.

6 Dec 2022