VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Alternativen till att låsa sig ute

Vad ska man göra när man låser sig ute? När man själv gör det (vuxen alltså) är det ju inte så farligt. Man sätter sig på ett café tills de andra i familjen kommer hem och har nyckel. Men hur ska barnen klara av det? Det är då man känner att det är 1.000 gånger bättre med ett ellås som öppnas med en kod. Barn har ju otroliga minnen, de är inte alls som vi vuxna. De kommer ihåg alla koder som de överhuvudtaget får.

Även om vi vuxna skulle glömma koden till dörren, skulle ju inte ett barn göra det. Och det är ju faktiskt viktigast att barnen kommer in i hemmet och slipper bli utelåsta för att de har tappat nyckeln.

Så fungerar ett ellås

Man byter helt enkelt dörren. Det är dörren som måste ha ellåset. Det går inte att byta låset till ett ellås, man måste byta dörren. Man byter då till en dörr som helt enkelt är omöjlig att bryta sig in genom. En säkerhetsdörr är helt enkelt ointaglig. Har man en säkerhetsdörr, så behöver man aldrig oroa sig över eventuella inbrott. När man byter dörr kan man lika byta lås på fönster och altandörr också. Då kan man vara säkrare på att slippa inbrott. Har man ett ellås, eller ett smartlås kan man alltid öppna dörren för någon som ska kunna komma in i lägenheten. Skulle någon familjemedlem (trots allt) glömma bort koden till låset där hemma, så kan alltid någon annan öppna dörren för den personen. Det är praktiskt på ett helt annat sätt. 

Man kan släppa in någon på distans

Det är klat att även en dörr kan hackas via en dator, precis som en dator kan bli hackad, men det ska verkligen till avancerad kunskap om man ska kunna hacka sig in i ett smart lås. Installerar man ett smartlås av Assa Abloy så får man ju lås som inte går att hacka på samma sätt. Och byter man till en säkerhetsdörr, som man oftast gör när man skaffar ett smart lås, så måste ju den som har för avsikt att bryta sig in, förstöra hela dörren för att komma in. En sådan kan inte pilla sig in genom dörren genom att manipulera låset i dörren. Så varför inte skaffa en säkerhetsdörr? Skaffa säkerhetsdörren tillsammans med ett smart låssystem, så behöver man inte oroa sig för att barnen ska tappa nycklarna. Läs mer om låssmed i Vällingby på: https://www.låssmedvällingby.nu.

13 Dec 2019