VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Anlita en golvläggare och spara mer tid

När ditt gamla trägolv börjar blir så slitet att det inte är någon idé att slipa eller renovera det finns det bara en sak att göra: att lägga nytt golv. Frågan är då om du ska ta på dig rollen som “Martin Timell” eller anlita en professionell golvläggare för jobbet. Visst går det att lägga ett golv själv, men det finns många bra skäl att låta ett certifierat proffs sköta jobbet.

Ett proffs får golvet att se rätt ut

För det första vill du förstås att golvet ska se bra ut och ligga på plats på ett korrekt sätt. Att lägga ett golv är en konst där det finns en hel del moment som kan gå fel. Det gäller att såga till brädorna korrekt redan från början, annars drabbas man av materialspill som fördyrar projektet betydligt. Små detaljer som att lägga golvet runt rör och annat som sticker ut från mallen kräver också en viss kunskap.

Många hemmafixare gör också misstaget att inte spara luft runt kanten, något som behövs när väl listerna ska dit. En annan vanlig miss som amatörer gör är att välja fel underlag. Detta kan ofta leda till ojämna och knarrande golv, som kan skapa otrivsel i åratal framöver och som dessutom är svårt att rätta till i efterhand.

Du får tid till annat om du tar hjälp av en golvläggare

Men främsta anledningen till att det är smart att anlita en golvläggare är förstås tidsaspekten. Som nybörjare gör man självklart nybörjarmisstag som fördröjer arbetet, man har kanske inte alla de redskap som behövs och kommer ändå att tvingas åka fram och tillbaka till byggvaruhuset stup i kvarten. Om du ändå måste rådfråga grannen som är snickare hela tiden så kanske det hade varit bäst att anlita professionell hjälp redan från början. Att anlita ett proffs som har vanan inne kommer garanterat spara dig ovärderlig tid och du kommer inte att behöva ta ledigt från jobbet eller ägna hela helgen åt att lägga golv.

Dessutom blir livet så mycket lättare om man lämnar över arbetet och slipper krypa omkring på golvet med hammare och måttband. Medan golvläggaren gör jobbet kan du ägna dig åt din familj och tänka på roligare saker. Ta in på hotell i några dagar eller åk ut på landet och ha det trevligt med vännerna!

När du kommer hem har du ett nylagt golv som får ditt hem att lysa. Att det kanske kostar lite mer att anlita en golvläggare kan det kanske vara värt?

2 Jun 2017