VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Är det värt pengarna att ta hjälp med hemstädning?

I Malmö lever många stressade liv, tro det eller ej. Trenden i de flesta storstäder är ju att arbete och fritidsaktiviteter tar allt mer av vår tid och människor har svårt att hinna med. Det så kallade livspusslet blir allt svårare att lägga och många känner en konstant oro över vardagssysslor som de försummar. I Malmö, där så många verkar ha en avslappnad attityd till det mesta, trodde man så klart länge att den här storstadsstressen skulle få svårt att infinna sig.

Men även här i Malmö, alltså. Anledningarna är nog flera, men framför allt handlar det om att vi börjat jobba mycket mer i Malmö, och på hur jobben har utvecklats. Arbetsgivarna kräver mer, både att vi jobbar övertid och att vi presterar mer. Såklart skapar detta stress även hos den mest avspända person.

Städningen hinns ofta inte med

En av de vardagssysslor som brukar försumma är städningen. Mat måste vi ju laga och naturligtvis prioriterar vi omsorg om barnen framför dammsugning. När alla de mest basala vardagsbestyren är över, är det då inte tillåtet att unna sig lite egentid? Att få glida ner i soffan med en kopp te och lite Netflix. Är det verkligen så att vi måste stå på alla fyra och gnugga bort fettfläckar från köksgolvet, eller skrubba rent toan?

Nej, påstår vi! Man måste få andas ut som människa, annars blir man snart ett utarbetat och nervöst vrak som varken klarar av städning eller något annat. Låt det vara lite skitigt i hörnen, och när det börjar närma sig någon sorts kritisk punkt, ta hjälp med städningen från en professionell städfirma.

Det är billigt med hemstädning i Malmö

Men att anlita en städfirma, är inte det hemskt dyrt? undrar du kanske. Ja, det beror på hur man ser på saken. Och generellt sätt kan vi nog ändå svara nej på den frågan. Faktum är att det finns många städfirmor i Malmö, och konkurrensen är stor. Detta pressar så klart priserna och för regelbunden hemstädning av en normalstor trea i Malmö betalar man sällan mer än ett par tusenlappar efter RUT-avdraget. Och då är det ett seriöst städföretag som innehar alla nödvändiga tillstånd och betalar sin anställda vettiga löner. Det finns tyvärr oseriösa städfirmor i Malmö och de bör du undvika av en rad olika anledningar som vi inte behöver gå in på här.

Hur vill du leva?

Frågan du bör ställa dig är om det är värt ett par tusen i månaden för att få ditt hem ordentligt städat en gång i veckan. Hygieniskt och hälsomässigt är det mycket bra, ett rent hem är bra för både föräldrar och barn och ni löper mindre risk att bli sjuka. För själva bostaden är det utmärkt, slitaget blir mindre och lägenheten blir mysigare och mer trivsam att bo i.

Och för dig själv, slutligen, är det en stor vinst att kunna koppla av efter en lång arbetsdag och komma hem till ett rent hem, professionellt städat in i minsta detalj. Prova på att ta hjälp med hemstädning i Malmö, vi lovar att du inte kommer att ångra dig! Om du är intresserad av hemstädning kan du läsa mer här om hur du kan få hemstädning i Malmö.

16 Oct 2018