VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Att slippa byta däck

Med ett fint garage eller vackert väder är det enkelt att byta däck. Det är något helt annat när man inte har något garage och kylan gör fingrarna stelfrusna.

Det var en principsak att byta däck själv. Det gjorde en riktig karl. Det var i alla fall Görans åsikt. Oavsett väder kunde man se honom byta däcken. Att köra olagligt skulle aldrig falla honom in. Även om det hade hänt att han blivit rejält förkyld efteråt.

Frun var inte glad åt hans bångstyrighet. Det var inte hälsosamt att hälla på som han gjorde. Särskilt inte som han hade ont av sin reumatism. Många gånger hade hon föreslagit att de skulle lämna in bilen när det var dags att byta däck, men till ingen nytta.

Vem ska byta däck på bilen?

Frun Anna kom på en genial idé. Gösta älskade sitt barnbarn Erik över allt annat och det var med hjälp av honom hon skulle smida planer. Barnbarnet kom på besök när Göran var i stan. Anna förklarade om däckbytet och berättade om sin plan. En plan som Erik inte var sen att hänga på.

En vecka senare var det Görans födelsedag och födelsekalaset gick av stapeln hemma i huset. Gästerna kom med presenter och blommor. När Erik kom gav han sin morfar ett kuvert. I det låg ett presentkort till en däckfirma där han skulle lämna in bilen så att de kunde byta hans däck och sedan förvara dem. Göran skulle utnyttja presentkortet. Det var otänkbart att han skulle göra barnbarnet Erik besviken.

13 May 2022