VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Badrummet är snyggaste stället hemma

Vi har äntligen gjort slag i saken och kommit till skott, fått ändan ur vagnen – och äntligen, äntligen gjort något åt vårt badrum. Länge har det varit lite halvtråkigt med standardinredning. Alltså så som det såg ut när vi flyttade in i vårt hus. Det var snyggt då, men eftersom det var tio år sedan (vart tar tiden vägen) vi flyttade in, har vi märkt att vi inte har hängt med i inredningstrenderna.

Det ska ju vara färggrannt. Som det är nu, är allt vitkalkat. Duschens glasväggar har blivit tråkiga, badkaret är inte vitt längre, nästan gult av otals duschkrämer. Handfatet har sett bättre dagar. Vi har pratat om att renovera det i så många år nu, men inte kunnat enas om hur vi egentligen vill ha det.

Nu har vi äntligen slängt badkaret

Vi har tittat på grannarnas badrum, på vänners badrum och blivit gröna av avund. Men nu har vi äntligen kunnat enas om hur vi vill ha det. Badkaret slängde vi. Det är ändå ingen som har tid att ta långa, härliga bad. Barnen är så pass stora att de inte behöver badas längre. Vill de plaska runt, kan de lika gärna göra det på badet i simhallen. Vi har helt enkelt installerat en dusch som är så lyxig.

Den har olika varianter av duschar; man kan ställa in duschen på regnskog, det är bara åska som fattas. Man kan ha lätt strilande regn eller skyfall. Barnen älskar den nya duschen och har riktigt svårt att slita sig ur den. Vi vuxna använder de mest banala inställningar på duschen, men är glada för att hela badrummet nu är så snyggt med färggranna kakel och klinker.

Vi blev modiga när vi såg andra badrum

Vi vågade till och med mönster på golvet, medan väggarna är kaklade i en härlig grågrön nyans. ”Salvia” heter nyansen. Vi är så nöjda när vi hittade en bra hantverkare som utförde vår badrumsrenogering på Ekerö. De gjorde allt precis som vi önskade. Som tur hade vi en liten toalett  när vi stod utan badrum i några veckor. Duscha kan man faktiskt göra på gymmet, eller till och med på jobbet, om man nu skulle ha panik över att få oduschad.

Nu är resten av huset i behov av renovering

Det enda som känns dumt är att man inser hur slitet resten av huset faktiskt är, när man inser att badrummet numera är det snyggaste stället. Köket är också i behov av renovering. Men vi tror att vi tar det om fem år. Vi måste spara, vilket inte är det lättaste när man har tre barn. Ju större de blir desto större kostnader, har vi insett. ”Små barn kräver små pengar och stora barn behöver stora pengar”, hörde vi när vi fick våra första barn. Nu inser man att det faktiskt stämmer. Plötsligt är önskemålen Playstation, Boxar, mobiler och nu, som senast en resa till Spanien. Eller Thailand. ”Alla andra” åker tydligen dit. Kanske man inte behöver renovera om fem år?

5 Mar 2018