VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Badrumsrenovering för nya behov i Stockholm

Det är av olika anledning badrumsrenoveringar görs i Stockholm. Det handlar inte bara om att få nytt och fint utan ibland även om att behoven har förändrats.

Huset var i bra skick och det mesta relativt nyrenoverat. Så det fanns inga måsten innan Anna blev sjuk. Sjukdomen hade gjort henne rullstolsburen och några nya behov infann sig. Badrummet behövde göras större så att hon lätt kunde röra sig där med rullstolen. Dessutom skulle badkaret bytas ut mot en dusch.

De hade diskuterat ändringar med kunnig personal inom rehabilitering som visste vad som behövdes. Samtidigt var både Anna och hennes make Bengt noga med att framhäva att det inte skulle kännas handikappanpassat utan vara luftigt, funktionellt och vackert. En dusch som mycket väl skulle kunna klassas som duscharnas Rolls-Royce hade de valt ut.

Badrumsrenovering fick tummen upp av hantverkarna

De hade ett inledande möte hemma i huset med en av hantverkarna på företaget i Stockholm som skulle göra deras badrumsrenovering. Denne gillade deras tänk och sa att det skulle bli roligt att få hjälpa dem. Han poängterade att det var viktigt att de tillsammans gick igenom varje detalj för att få det slutresultat de önskade.

Hantverkarna visste hur man slog ihop badrummet med ett angränsande rum. Noggrant förklarade han hur de skulle gå till väga steg för steg så att paret kunde förhålla sig till renoveringsarbetet. Hantverkaren kom även med några egna förslag som ett handfat som hon kunde sitta framför utan att rullstolen störde. Samarbetet var fantastiskt och Anna hade fullt förtroende för att det skulle bli bra.

10 Aug 2022