VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Behöver du sälja din bil i Stockholm?

Är det så att du äger en gammal bil och att du är sugen på att sälja bil i Stockholm? Antingen säljer man sin bil till någon bekant som behöver köpa en bil, eller så säljer man den på Blocket. Men får man verkligen det pris som man vill för sin bil? Det finns även andra sätt att sälja sin bil på. Här presenterar vi ett nytt sådant sätt.

Det finns så kallade bil-mäklare som kan hjälpa en att sälja sin bil. På liknande sätt som när man ska sälja sin bostad kan man ta kontakt med en mäklare som säljer bilen åt en. Mäklaren tittar då på bilen, ungefär som när hon, eller han gör en bostadsvärdering och ger ett uppskattat pris. Mäklaren tar sedan ett pris för att sälja bilen. När du sedan accepterar det pris som köparen är beredd att betala för den så får du betalt.

Så fungerar det

En mäklare som agerar som mellanhand åt dig, kommer och gör en värdering av bilen. Har du en så pass gammal bil att den inte kommer att täcka kostnaden för mäklarens eget pris för tjänsten är det bättre att sälja den på egen hand, men får du mer än 10.000 kronor för den, kan det löna sig för dig att låta mäklaren sälja den åt dig. Annars kan du leta upp en bilhandlare som är beredd att köpa bilen av dig och som sedan säljer den vidare. Det kan löna sig att vända sig till en bilhandlare om du dessutom vill köpa en ny bil. Då kan den gamla bilen säljas som en del av priset för den nya.

Mäklaren tar hand om försäljningen

Om du vill slippa alla omkostnader för annonsering, biltvätt och tiden som det kommer att ta, att visa upp den för alla intresserade men inte vill sälja den till en bilhandlare som troligtvis vill köpa den för lägsta tänkbara pris, så är det bättre att vända sig till en "bil-mäklare" som tar på sig ansvaret för att bilen faktiskt blir såld och till det pris som du önskar. Den "bil-mäklaren" är då en duktig försäljare som ser till så att din bil blir såld till det pris som du önskar. Precis som vid en bostadsförsäljning har en "bil-mäklare" kontakter och annonsytor som andra saknar och som kan underlätta för den som vill sälja sin bil till det pris som man önskar.

16 Apr 2020