VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Bil som transportmedel

Hur tar du dig fram i trafiken? Tillhör du dem som vill komma iväg när det passar dig och slippa vänta på kollektivtrafik? Har du någon gång drömt om att skaffa dig en egen bil att fräsa fram med?

Det finns många bilar att välja på för den som har en längtan att köpa sig en egen bil. Lika många möjligheter finns inte för den som vill sälja bil. Då står man där med den enda bilen man har. Ja det vill säga om man nu bara har en och inte råkar ha flera stycken på lager.

Är du kanske en av alla dem som alltid livnärt sig på att sälja bilar? Kanske äger du en liten eller stor bilfirma. Det finns fler bilar än vad du kan föreställa dig. Flong nya och gamlare än gatan. Senaste modellen och äldsta modellen. Blänkande, skinande, smäckra och breda. Välvårdade, rostiga, repiga, de med motorhaveri och de som rullar utan hinder. Bara att välja.

Sälja bil som privatperson

Det är viktigt att ha på fötterna när du vill sälja en bil du har haft själv. Alla papper ska vara i sin ordning, bilen besiktad och klar, försäkrad, skattad och rengjord. Det är ju meningen att du ska få en rejäl slant för din kärra. Om du lägger ner tid och kraft på att snygga till din bil inför en försäljning kommer det gå mycket lättare att sälja den. Tvätta, dammsuga, polera och vaxa är tveklöst bra initiativ. Se efter att den startar lätt och att inget kärvar. Gör lite research och kolla upp om det finns flera likadana till salu. Jämför skicket de andra är i och vilket pris som begärs. Då vet du inom vilka ramar du kan sätta ditt eget pris.

Sälja bil som bilhandlare

Tänker du bli bilhandlare behöver du ha ett genuint intresse för bilar och försäljning. Har du riktigt bra på fötterna kan du känna igen en bra begagnad bil direkt du ser den i en privatannons. Då blir det lättare att köpa in den för att sedan sälja bilen vidare. Branschen kan vara svår att slå sig fram i för den som inte tidigare kan något om bilar. Men det går alltid att läsa och studera både bilar och artiklar tills man lärt sig. Vanligt är att man har en bilhall där bilarna förvaras och säljs. Ett ställe dit kunderna kommer för att få både titta och provköra innan de handlar.

11 Oct 2020