VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Billigt körkort på en körskola i Uppsala

Det räcker inte med att ha fyllt arton år för att ta körkort, man måste också ha råd. På en körskola i Uppsala har man ett nytt upplägg som gör det billigt.

Det blir många utgifter när du ska ta ditt körkort, och vissa av dem går det inte att komma ifrån. En av de största utgifterna är den för körlektioner, men på en körskola i Uppsala har man skapat en körkortsutbildning som du kan göra privat med din egen handledare.

Det du behöver göra är, att tillsammans med en vän eller förälder, gå igenom handledarutbildning på skolan. Den som ska vara din handledare måste ha haft körkort i minst fem år och vara minst 24 år gammal. När ni gått kursen får ni tillgång till den kursplan med steg-för-steg utbildning som skolan utvecklat.

Lär dig det som behövs på en körskola i Uppsala

Du får börja övningsköra tillsammans med din handledare när du fyllt 16 år, vilket gör att du har gott om tid att bli trygg bakom ratten innan du fyller 18, om ni övar ofta. Den kursplan som utarbetats av en körskola i Uppsala ger dig och din handledare de instruktioner som behövs för att göra dig till en säker förare.

För att bli godkänd på förarprovet, behöver du ta de två obligatoriska kurserna Riskettan och Risktvåan, och det kan du göra på en körskola i Uppsala. Det är viktigt att du läser in teorin medan du lär dig köra. Körskolan ger dig tillgång till det material du behöver. Besök denna trafikskola när det är dags att ta körkort: körskolauppsala.se

9 Aug 2022