VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

De fantastiska thujorna

Vill du ha en häck som är tät och vintergrön? Hade det varit bekvämt om du inte behöver vattna häcken när den väl etablerat sig? Då kan det vara thujor som du är på jakt efter till din trädgård.

Om thujor hade uppträtt på cirkus, är det inte omöjligt att presentationen hade låtit något i stil med: städsegrön, väldoftande och alldeles, alldeles underbar. För när du planterar en tujahäck får du en häck som är lättskött och mycket funktionell. Först och främst är det en häck som är städsegrön. Det innebär att thujan är en växt som är grön hela året runt, oberoende av väder och vind. En thuja står där lika grön och frodig, även när det hänger is från grenarna och hela thujan är dold i snö. Det är både vackert och till fördel för dig, eftersom det innebär att du får ett insynsskydd som fungerar hela året.

Med dolda pluspoäng

Thujan är troligen den mest lättskötta växt du kan hitta. När du är nöjd med höjden kapar du helt enkelt av thujan, och därefter kommer den inte att bli högre i toppen. Det som händer är att grenarna växer till sin gräns, men de kan du enkelt kapa av med en häcksax. Om du gör det så kommer du dessutom att hitta ytterligare pluspoäng med den härliga thujan. Den doftar nämligen som en citrusfrukt. Friskt och fräscht. Och av grenarna som du har kapat kan du göra fina kransar till dörren eller till jul- och nyårsfirandet.

3 Aug 2021