VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

En roligare stund på dagen

Det finns verkligen olika typer av hundar. Den ena sväljer maten snabbare än skålen hunnit sättas ner, den andra äter lugnt och njuter av maten medan den tredje bara tittar på maten.

Precis som Skalman hinner klockan bara slå ‘’matdags’’ så är det vad som ska göras. Det går inte att missa när det är dags, ibland kan de till och med försöka lite tidigare. För den glupska hunden finns det lösningar att få maten att räcka längre. Det i sin tur kommer även att ge hunden mer stimulering och då kan den känna sig nöjdare efter maten. Att få maten serverad i en skål är inte naturligt för hunden. Har man inte alltid möjlighet att hitta på något kan man i alla fall skaffa sig en skål med mönster i. Beroende på vilket hundfoder den får, får den torrfoder lägger man kulorna längs mönstret som hunden sen får plocka upp en och en.

Mat för alla hundar

Har man en väldigt kräsen hund kan man se över att eventuellt byta mat. Torrfoder är enkelt att ge, det finns i olika storlekar och är därför ofta inte heller ett förvaringsproblem. Däremot med färskfoder och barf kommer man närmare hundens naturliga mat. Barf är att man ger den kött och bendelar som den själv får tugga i sig. Färskfodret är normalt med endast naturliga ingredienser. Även de kräsna hundarna brukar tycka om det. Den glupska äter inte direkt långsammare med färskfodret, men det kan man enkelt trycka in i en kong alternativt i skålen med mönster.

9 Apr 2021