VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Ett hem på hjul

Ett mobilt hem på hjul är en fantastisk idé. Att åka på husvagnssemester är lite som att vara en snigel – huset är alltid med! Ibland behöver man byta hus precis som en snigel byter sitt skal.

Semester! Smaka på ordet. Det är ett ljuvligt ord. Många förknippar ordet semester med sommar och sol, men även vintersemester kan dyka upp i hjärnans vindlande gångar. Semester skall vara något som är avkopplande. Alla människor kopplar av på olika sätt. En del tycker att det skall vara en aktiv semester med fjällvandring, downhill-cykling eller någon annan typ av motion. Andra vill helst ta det lugnt, lyssna på vågorna, läsa en bok eller hitta nya smultronställen.

Semester är helt enkelt en tid för att göra något annat som man mår bra av. Ibland vill man bara vara på hemmaplan och få chansen att upptäcka sin bostadsort. Helt enkelt göra en hemester, där man vet var man skall sova varje natt – i sin egen säng. Sedan finns det de som vill utforska och upptäcka andra miljöer än den hemvanda.

Tänk kubikmeter istället för kvadratmeter

Åker man iväg på en semestertripp så behöver man någonstans att bo. Husvagnsägare vet ju om förträffligheten med ett compact living-boende, där man utnyttjar kubik istället för kvadrat. I en husvagn kan man få plats med allt från en toalett till kök och sovrum på några få kvadratmeter. Behöver man mer utrymme kan man addera ett förtält.

När man gör sin husvagnsinvestering köper man ofta vagn efter hur familjesituationen ser ut. Ett vuxet par prioriterar kanske mer utrymme för matbord än många sängar. En barnfamilj med flera barn köper oftare en lite större husvagn med barnkammare så att alla barn får en sängplats.

Ett nytt steg i livet

Några år senare kanske behovet är helt annorlunda och man börjar fundera på att köpa en ny husvagn. Vad gör man av den gamla husvagnen? Skall den bara stå och rosta? Självklart inte! Så länge husvagnen inte är slutkörd och trasig finns det alltid en andrahandsmarknad som är intresserad av begagnade vagnar.

Bästa tipset är att sälja husvagnen när man inte vill använda den mer. En del väljer att använda den gamla husvagnen som inbyte vid köp av en ny. Vill du sälja din husvagn finns det två vägar att gå. Du kan dels sälja direkt till en handlare som köper begagnade husvagnar. Alternativt säljer man vagnen via annonssidor som riktar sig till privatpersoner.

3 Nov 2020