VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Familjerätt för våra närmaste

Det som gäller allt från äktenskap till vårdnad, testamenten och samboavtal omfattas av familjerätt i Stockholm. Du kan vända dig till en advokat där närhelst du behöver juridisk hjälp.

En advokat har vana vid att folk inte håller sams, så var inte orolig för att konsultera dem, för de har hört det mesta. Vårdnadstvister och bråk om arv ingår också i familjerätt. Men det bästa är att konsultera en advokat medan man är sams, för att skriva avtal och testamente i god tid. Familjerätt i Stockholm innefattar så många personliga förhållanden, och ofta är känslor inblandade.

Konsten att komma överens

Vid en vårdnadstvist eller skilsmässa är folk ofta upprörda, men en bra advokat ska försöka att lugna ner situationen och berätta vad lagen säger. Det bästa är om man kan göra upp i godo, och det är också bra för barnen om föräldrarna kan hålla sams om de viktigaste sakerna. Om inte, finns det jurister med stor vana vid liknande ärenden, och du kan kontakta dem när du behöver det.

En viktig sak att komma överens om är också hur man ska fördela egendom eller kvarlåtenskap när det händer oförutsedda saker. Finns det nedskrivet, kan man plocka fram testamenten och avtal och då är problemen oftast inte så stora. Har man särkullbarn, kan de ibland kräva arv direkt, men om man adopterar dem jämställs de med biologiska barn, och då ärver alla syskon lika när båda föräldrarna är döda. Det kan betyda att man håller hemmet odelat i många år till.

29 Mar 2022