VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Familjeresa till värmen i Tunisien

Om man är en familj med två, tre barn (och två vuxna) är det inte alltid lätt att hitta den ultimata resan som passar alla i familjen. Som familj är man ju en enhet men med helt olika behov, önskemål och saker som alla vill göra. Barnen kan vara ganska nöjda så länge de får bada och plaska i poolen, beroende förstås på hur små, eller stora de är. Åker man på en resa  där de på hotellet har personal som erbjuder olika aktiviteter, är det lättare för barnfamiljer, eftersom de då arrangerar aktiviteter som barnen kan tycka om.

Med eller utan all-inklusive

Det har varit en del diskussioner den senaste tiden då det har hänt att hela sällskap har blivit magsjuka på hotell som har erbjudit all-inklusive. De har haft bristande hygien på restaurangerna. Ibland har maten stått framme alldeles för länge i matsalen. Ibland har vissa resenärer varit magsjuka och bor man då på samma hotell och badar i samma vatten i poolen kan man blir smittad av de som är dåliga. Då kan det eventuellt vara bäst att inte leva så nära inpå andra hotellgäster utan röra sig mer utanför hotellets område.

Å andra sidan, kan man som barnfamilj ha det jobbigt att hitta en restaurang som uppfyller alla ens önskningar. Om den ena vill ha pizza, den andra vill ha hamburgare och en tredje bara vill äta sallad, kan det till sist bli svårt att hitta en restaurang som kan erbjuda alla dessa alternativ.

Med eller utan aktiviteter

Att hotellet erbjuder aktiviteter kan väl inte vara något negativt. Ofta kommer aktiviteterna som en överraskning för många som endast har valt ett hotell med all-inklusive och har då fått ordnade aktiviteter på köpet, så att säga. Nackdelarna med aktiviteter på hotellet, upplever i stället de som erbjuder nattklubbar, dansställen eller som driver restauranger i närheten av de stora hotell som erbjuder all-inklusive. De får ju inga gäster, och gästerna håller sig bara på hotellets område. De går ingenstans och de spenderar inga pengar alls utanför hotellet. Det kan innebära rena, rama döden för alla små företagare som också vill kunna leva på turisterna som kommer till deras stad.

Åka till värmen i Tunisien

Vill man, kan man åka till Tunisien. Där har de en stor variation på hotell, som erbjuder både endast hotell med frukost, och halv pension; det vill säga frukost och middag. Då kan man gå ut och äta lunchen någonstans på stan. Eller så kan man boka in lägenhetshotell och ordna all maten själv. 

20 May 2019