VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Gör städningen lättare med en städmaskin

När man driver en verksamhet är man oftast ansvarig för en fysisk lokal. Det kan vara ett kontor, en affär eller en lokal för kundmöten. Att kunna presentera en välvårdad arbetsmiljö för både kunder och medarbetare är a och o för dig som arbetsgivare. En stor lokal kan dock kännas övermäktig att hålla efter för någon med många järn i elden och många företagare väljer därför att anlita en städfirma som håller rent. En städfirma är en enkel men dyr lösning, och det finns de som i stället väljer at investera i en effektiv maskin för städning, exempelvis en skurmaskin eller liknande.

Det finns många typer av städmaskiner som kan förenkla ditt liv som företagare. Utifrån vad du har för golvmaterial och lokalernas storlek kan du lätt hitta en maskin som passar dig och dina golv.

Dammsugare

En dammsugare är ju standardutrustning i alla hem och lokaler. En industridammsugare skiljer sig från en vanlig dammsugare i fråga om prestanda och uppsamlingsutrymme, den klarar helt enkelt av att städa större ytor på kortare tid. Som alternativ till den vanliga torrdammsugaren som helst rengör torra golv, finns även våtdammsugare som kan rengöra även på våta ytor, mycket smidigt om du har en lokal där det om vintern dras in snöslask och regnvatten.

Sopmaskin

Om dina golv snabbt blir mycket skräpiga kan en sopmaskin hjälpa dig att hålla rent. En sopmaskin använder sig av en roterande borste som sopar upp skräpet och samlar upp det in en behållare. En sopmaskin har stor kapacitet. En sopmaskin är större än en dammsugare, men ändå förhållandevis enkla att manövrera. Det finns både handdrivna modeller och åkbara, de sistnämnda är avsedda för mycket stora utrymmen och har ofta flera roterande bortsar som samlar upp skräpet.

Skurmaskin

En skurmaskin är ett måste om du vill att dina kunder och medarbetare ska mötas av skinande rena golv på morgonen. En skurmaskin rengör med hjälp av roterande borstrondeller. Den använder sig av en tank med varmvatten och en tank för rengöringsmedel, som blandas och förs ned till borstarna. Den samlar sedan upp smutsvattnet och för det till en tredje tank för tömning.

Även skurmaskiner finns i många olika modeller och storlekar. Beroende på tankstorlek och modell finns skurmaskiner som kan skura jättelika golv på en enda påfyllning. Vilken golvtyp du har avgör vad du väljer för rengöringsmedel. Det finns många miljövänliga rengöringsmedel för skurmaskiner att välja bland, vilket ju är att föredra, med tanke på både miljö- och medarbetarhänsyn.

Kombimaskin

En kombimaskin är en typ av städmaskin som kombinerar städfunktioner, exempelvis sop- och skurmaskiner. En kombistädmaskin är lite dyrare men gör arbetet mycket lättare och spar mycket tid. Dock finns även handdrivna kombimodeller, även om den vanligaste typen är åkbar.

Ångtvättmaskin

Vill man inte använda kemikalier i städningen men ändå få rent är en ångtvättmaskin en bra lösning. Ångtvättmaskinen rengör genom att hetta upp vatten till ånga och använda den för att lösa upp smuts och fettfläckar. Mycket bra för till exempel skolor och förskolor.

22 Nov 2017