VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Heltäckningsmattan inte så utskälld längre

Visste du att heltäckningsmattan inte är så utskälld längre? Den var som mest populär under 1970-talet och fanns i var mans hem under det ljuva 70-talet. Då lade man heltäckningsmattor till och med i badrummen. Sedan kom man underfund med att heltäckningsmattorna var allergiframkallande och de åkte ut. Under 1990-talet och 00-talet var det som mest populärt att inte ha mattor på golvet alls, utan man ville visa upp sina fina golv av trä, parkett eller klinker. I år har heltäcknignsmattorna kommit tillbaka. Och vi ser en del 80-tal i inredningen numera.

Heltäckningsmattorna inte lika allergiframkallande längre

Det som gjorde heltäckningsmattorna så illa omtyckta, de allergena ämnena i dem, har numera avlägsnats, samtidigt som våra dammusgare har blivit bättre, fått mer effektiva motorer och därför är bättre på att suga bort allt damm som heltäckningsmattorna samlar på sig. Det har gjort att det är riskfritt att installera heltäckningsmattan igen. Man behöver dessutom inte limma fast den. Är du nogrann när du klipper till den, kan du lägga den exakt på golvet och slipper på så sätt limma fast den. I stället ser heltäckningsmattan till att skydda golvet som ligger under mattan. När barnen sedan har vuxit upp, är det bara att ta bort heltäckningsmattan, så har du kvar ditt fina golv, och kan ta fram det.

Årets trend vad gäller mattor

Det är mycket populärt i år med mattor, och egentligen spelar det inte så stor roll, vilken färg eller mönster man föredrar. Det är inne med mattor som både har kort lugg, eller lång. Som har mönster och de utan mönster. Det som är viktigt är att mattan faktiskt får vara i blickfånget. Vi riktar blickarna nere på golvet och låter mattan vara ett statement på vad man gillar och vilken färg man vill accentuera. Det bästa som du kan göra, om du är intresserad av mattor, och kan tänka dig en sådan i ditt hem, men inte vet vilken färg du vill ha på den eller vilket mönster, är att gå in i en stor mattaffär och botanisera. På det sättet kan du få inspiration. Mattan som du kan vilja ha, kanske du ännu inte har sett, helt enkelt. Så besök så mågna mattaffärer som du bara kan och låt dig inspieraras till den matta och inredning som du önskar dig hemma. Ta med barnen. De brukar ha åsikter om hur de vill ha det hemma. Vill du läsa mer om heltäckningsmattor som du kan köpa i Stockholm? Klicka då på denna länk.

23 Jan 2019