VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Hemstädning | Räddningen för många barnfamiljer i Västerås

Tiden är knapp för många barnfamiljer i Västerås. Städningen är en av de hushållssysslor som oftast bortprioriteras.

Många föräldrar i Västerås jobbar heltid, och många pendlar till ett jobb på någon annan ort runt Mälardalen. Det innebär att tiden är knapp på vardagarna när man hämtat på dagis och ska fixa middag, och dessutom kanske hinna med träning och fritidsaktiviteter. Städningen får vänta. När helgen väl kommer är man helt slut och orkar definitivt inte städa. Dessutom vill man ju hinna med något roligt tillsammans med barnen också.

Städare torkar av kran

Sista biten i livspusslet

Lösningen för många barnfamiljer i Västerås blir att ta hjälp med hemstädning. Genom att anlita en städfirma som kommer hem till lägenheten och städar en gång i veckan hålls hemmet snyggt och rent och man kan fokusera på resten av livspusslet utan att behöva bekymra sig om hygienen och barnens hälsa. I ett rent hem utvecklas inga allergier och alla familjemedlemmar får ett bättre immunförsvar. För många barnfamiljer i Västerås blir städfirma verkligen en räddning, som gör att vardagen håller ihop.

Vad kostar hemstädning i Västerås?

Hemstädning kostar runt 200 kronor i timmen i Västerås, och en lägenhet på 75 kvadrat tar ungefär två och en halv timme att städa för en professionell städare. Då har vi räknat bort RUT-avdraget från timpriset. RUT är det avdrag för hushållsnära tjänster som man kan utnyttja när man får en tjänst utförd i sitt hem. Alla städfirmor drar RUT-avdraget redan innan de skickar fakturan, så du behöver aldrig ligga ute med några pengar. När du tittar på prislistan på en städfirmas hemsida, kolla om RUT-avdraget är medräknat eller inte. I de flesta fall är det det.

Vad ingår i en hemstädning?

Hemstädning kan definieras som ”vanlig städning” eller ”vardagsstädning”. Det rör sig alltså inte om en riktig genomkörare av typen storstädning, utan det handlar mest om att få bostaden att se ren och fin ut. Det städas inte bakom spisen och golvbrunnen rensas inte. Men alla ytor torkas och dammas av, golven rengörs noggrant, vitvaror torkas av och rengörs och så vidare.

Ni kan dock alltid lägga till eller dra ifrån städning ni vill ha eller känner att ni inte behöver. Är det viktigt att få avloppen rensade, eller föredrar ni att göra det själva? Vill ni ha fönstren putsade någon gång i månaden eller kanske att frysen ska frostas av? Bara ni säger till i god tid kan allt detta ordnas. De flesta städfirmor är flexibla och ni betalar alltid bara för den städning ni faktiskt får utförd hemma.

Läs mer på https://www.hemstädning-västerås.se/

23 Nov 2019