VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Hitta städhjälp i Sollentuna

Har du svårt att hinna med städningen? Du är inte ensam. Många har svårt att hinna med allt i vardagspusslandet; mellan arbete, träning och andra aktiviteter är det svårt att få tid över till att städa ordentligt. I Sollentuna med sin närhet till både storstad och fin natur är man ofta på språng och den lilla tid man har att koppla av spenderar man ogärna på städning. Det blir mest en pliktskyldig dammsugning någon gång i veckan och lite röjande för att komma någorlunda i ordning och bostaden inte ska slumma igen. En ordentlig städning hinns väldigt sällan med.

Städabonnemang

Allt fler väljer därför att anlita ett städföretag för att få hjälp med hemstädningen i Sollentuna. Där finns flera företag som erbjuder hemstädning på regelbunden basis. Att ta hjälp med hemstädningen känns för många som det där lilla extra som hjälper en att klara av vardagens alla måsten. Att inte ha städningen hängande över sig som ett ok när helgen kommer ger en känsla av befrielse.

Med ett så kallat städabonnemang väljer man själv hur ofta städfirman ska komma hem till en och städa. Det vanligaste är att ta hjälp varannan vecka eller någon gång i månaden, men har man småbarn eller har en tendens att lätt få det stökigt och smutsigt kan det kännas skönt att få rent varje vecka.

Tryggt och personligt

När du ska hitta en städfirma i Sollentuna för hjälp med din hemstädning kan det vara bra att ringa runt lite och höra sig för vad som ingår i hemstädningen och hur det passar dina behov. De flesta städfirmor har en liknande lista på vad som ingår; dammsugning och moppning, avtorkning av synlig smuts, ordentlig rengöring av alla ytor i kök och badrum osv, helt enkelt det man själv brukar räkna in i en vanlig veckostädning. En professionell städfirma kommer hem till dig och tittar på bostaden för att bättre kunna uppskatta städbehov och kostnad.

Att anlita en liten eller en mellanstor städfirma är ofta en god idé. Dessa har en tendens att bättre värna dig som kund och man får ofta ett mer personligt mötande. Dessutom är det oftast en och samma städare som kommer hem till dig och städar, vilket såklart känns tryggt. Försök hitta en städfirma med gott rykte, baserade i Sollentuna. Kolla på nätet efter rekommendationer och hör dig för bland vänner och bekanta om de kan tipsa om en bra städfirma.

Andra typer av städning

En städfirma kan såklart även erbjuda andra typer av städning. Låt säga att du beställt hemstädning varannan vecka och det flyter på bra. Till slut uppstå ändå behovet av en ordentlig storstädning. Det beställer du lätt av städfirman, som då gör en grundlig städning av bostaden, inklusive alla dolda ytor. En sådan storstädning behöver inte göras mer än två eller tre gånger per år, men gör att bostaden hålls i gott skick.

De flesta som flyttar väljer också att anlita hjälp för flyttstädning. När man tagit sig igenom en stor flytt med packning, organisering och bärande och till slut tömt den gamla lägenheten känns det otroligt skönt att överlåta städandet till riktiga proffs.

RUT-avdrag

En stor fördel med att anlita en städfirma är att det är en hushållsnära tjänst, och därför ger dig rätt att använda sig av RUT-bidraget. Med RUT-bidraget kan du dra av 50 procent av arbetskostnaden, något som städfirman oftast sköter åt dig och drar av redan på fakturan. RUT-bidraget gör att hemstädningen blir en billig lyx som hjälper dig att klara vardagen galant.

26 Jan 2018