VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Hur gammal måste man vara för att gå mopedkurs i Stockholm?

De flesta ungdomar längtar efter att kunna få köra moped. Att ta mopedkort är idag ett måste för att ens få sätta sig på en moped och köra iväg. Gå en mopedkurs i Stockholm innan du kör iväg.

Idag är det lag på att man måste gå en kurs innan man får sätta sig på en moped och åka iväg. Alla som vill köra moped behöver först gå en mopedkurs, till exempel på Globens trafikskola. För att du ska få ta körkort på en EU-moped måste du ha fyllt 15 år. Innan dess får man snällt vänta. Du måste också ha gått en utbildning för att få körkortet på moped. Därutöver behöver du ha ett tillstånd för körkort som är giltigt när du ska köra upp.

Många tror att det inte behövs någon kurs för att få köra moped. Det är dock mycket viktigt att lära sig grunderna i körningen och om hur man beter sig i trafiken, även om det bara gäller att köra en moped.

Körvana innan bilkörkortet

De som går en mopedkurs och kör moped åren innan det riktiga körkortet för bil ska tas, har större körvana och mer vana av att vistas i trafiken. Detta kan ge en större fördel för dessa personer när det väl är dags för bilkörkort. Då har man redan koll på skyltar och trafikregler. Detta gör att det kan vara lättare att plugga till teoriprovet när det är dags att ta körkort för bil.

17 Sep 2021