VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Intensivkurs för dig som har bråttom i Stockholm

Intensivkurs i Stockholm är perfekt för dig som är ung och vill ta körkort snabbt. Men blanda inte ihop det med att köra snabbt. Håll hastigheten på vägarna.

Plattan i mattan. Det är kanske inte det allra lämpligaste under övningskörningen, men själva körkortsutbildningen kan mycket väl gå med rasande fart. I positiv bemärkelse. Satsar du på en intensivkurs behöver du ofta lägga ned betydligt mindre tid på att plugga teori och övningsköra än om du sprider ut utbildningen över flera månader.

Ett par veckor på sommarlovet innan trean i gymnasiet kan du säkert offra för att ta körkort. Så länge som du tillhör de lyckliga som fyller 18 redan på våren i tvåan. Tillhör du de stackare som exempelvis hoppat över en klass, behöver du vänta minst ett år till. Kanske till och med långt efter att du tar studenten.

Intensivkurs så fort du kan efter gymnasiet

Oavsett när du väl kommer igång med dina försök att ta körkort, är en intensivkurs något som många körskolor i Stockholm rekommenderar. Du lär dig ofta lättare om du helt kan fokusera på det du håller på med. Distraktioner som tentaplugg eller deltidsarbete kan lätt sätta käppar i hjulen för dig. Bildligt talat, alltså. Det är svårt att få in käppar i hjulen på en bil. Det gäller mer cyklar.

Men samtidigt så är det just cykel du blir begränsad till, om du inte får tummen ur och tar det där körkortet. Se till att göra det i så nära anslutning till gymnasietiden som möjligt. Senare i livet kommer åren bara rulla på, och så är du plötsligt 40 år gammal och har fortfarande inte tagit något körkort.

15 Jul 2022