VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Köket - numera en självklar mötesplats

Köket har genomgått en slags metamorfos under senare år och gått från en plats i skymundan till den självklara samlingsplatsen för en familj. Där man förr såg att köket byggdes med en tanke och för en enda person - funktion och för kvinnan - så har vi idag större krav.

Matlagning är för alla och inte sällan så inkluderar numera även den mest vardagliga måltiden flera familjemedlemmar. Vilket är roligt - finns det något bättre sätt att kombinera nytta med nöje? Får man matlagningen till en rutin för alla så ökar också sammanhållningen i familjen. Man lagar mat, man samtalar om sina respektive dagar och man fullföljer projektet genom att äta tillsammans.

Det här är något som andra kulturer har som ett givet inslag i sina vardagar och det är verkligen inte en dag för sent att även vi i Sverige öppnar köket för alla. Något som emellertid - i vissa fall - kräver ingrepp i köket och där en köksrenovering behövs.

Anlita ett företag för en köksrenovering

Att just köket är det område som flest renoveringar sker i är därför inte överraskade. Fler familjer har insett fördelarna med att gör aköket tillgängligt för alla och fler har insett att exempelvis en öppen planlösning ofta är den bästa vägen att gå.

Att låta en köksö separera exempelvis köket från vardagsrummet skapar en härlig rymd där man hela tiden kan kommunicera med varandra på ett mer öppet sätt. Att öppna upp på detta sätt kräver dock professionell hjälp - och ett godkännande från din BRF i Stockholm eller från fastighetsägaren.

Att du kommer att behöva professionell hjälp när du ska renovera köket bevisas av en annan sak: för första gången någonsin har antalet anmälda vattenskador flyttat från badrummet. Numera är köket värst drabbat och inte sällan så ligger en nyligen utförd köksrenovering - utförd av en privatperson - bakom detta.

Det är att ta lite för stora risker då ett försäkringsbolag sällan går in och täcker kostnaden för en vattenskada om du på egen hand har genomfört ett omfattande ingrepp såsom en köksrenovering. Ta det säkra före det osäkra och anlita ett företag i Stockholm.

Använd ditt rot-avdrag och kom billigt undan

Det behöver inte bli så extremt kostsamt. På det stora hela så är det material, köksluckor och vitvaror som kostar - sådana ska du ändå köpa, eller hur? Arbetet med en köksrenovering täcks av rot-avdraget och det innebär att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet - med ett tak, per år, på 50.000 kronor.

Och: de flesta företag har även en annan fördel som innebär förmånliga rabatter på material. Du får ett säkert, prisvärt arbete och du kan få material och annat till ett bättre pris än du skulle fått i butik. Ta tillvara på den möjligheten. Genomför gärna en köksrenovering, men gör det på rätt sätt - anlita en professionell firma.

31 Mar 2019