VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Låssmed öppnar himmelens portar i Järfälla

En låssmed i Järfälla kan öppna himmelens portar. I alla fall känns det som det, när du äntligen får komma in i din lägenhet efter att du tappat dina nycklar.

Nycklarna ligger säkert i väskan. Någonstans. Längst nere, bakom plånboken, under telefonen, insnurrade i tröjan, till höger om bananen. Eller så har du helt enkelt tappat dem. I så fall är det läge att ringa till en låssmed. I alla fall om du inte har lagt extranycklarna hos någon av dina grannar.

Just det förfarandet blir faktiskt mer och mer sällsynt i samhället i dag. Många svenskar har inte ens någon aning om vilka deras grannar är, än mindre är de sugna på att ge dem tillgång till hus och hem. Kanske är detta en anledning till att business is booming för så många låssmeder?

Låssmed – en mycket uppskattad yrkesperson

En låssmed är en person som har ett av världens viktigaste yrke. Faktiskt. De flesta håller nog med om att det är helt nödvändigt att låsa sin ytterdörr när man går hemifrån. Men samma personer skulle nog hålla med om att ingen är perfekt. Ibland tappar man nycklarna. Och då måste man ju komma in på något sätt.

Enter: låssmed. En räddande ängel med välutrustad verktygslåda, redo att öppna himmelens portar (eller i alla fall dörren till din lägenhet). Sällan möts en yrkesman av sådan tacksamhet som en låssmed efter uträttat värv. Men kanske kan det ändå vara en idé att lära känna dina grannar? Fru Larsson i porten bredvid går säkert att lita på.

29 Sep 2022