VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Lekredskap stimulerar och utvecklar socialt lekande

Alla barn ska ha möjlighet att leka. Inte bara med sig själva och sin fantasi. De måste även få ha kul med lekredskap som studsmattor, karuseller, klätterställningar eller gungor.

Barn måste få röra på sig och leka av sig ordentligt. Det hör till deras utveckling och tränar dem i både fysiska som psykiska situationer. Det stimulerar helt enkelt färdigheter och gör barnen redo inför den farliga vuxenvärlden. Men under ett tag ska de såklart få leka både oskyldigt och säkert. Även om barn har ganska bra fantasi kan det vara schysst att inte lämna exakt allting åt deras egen kreativitet. Det kan vara fördelaktigt att de även får ta del av säkra lekredskap som till exempel rutschkanor, klätterställningar eller studsmattor. Det är liksom svårt att fantisera fram en studsmatta i trädgården och låtsas att man hoppar. Det tränar åtminstone inga fysiska muskler.

Lekredskap som tar leken till nästa nivå

Dessutom, och det här är kanske det viktigaste av allt. Barnen tycker det är fantastiskt roligt att få leka med lekredskap. Att få åka karuseller, leka i sandlådan eller gunga så högt att det känns som att man kan göra high five med Gud uppe bland molnen. Några av de allra bästa minnena från ett barns barndom kommer från tillfällena de varit och lekt på en lekplats. Kanske är det på studsmattan som ditt barn råkar träffa en kompis som i förlängningen blir barnets bästa vän även i vuxen ålder. Lekredskap utvecklar inte bara barn. Det förenar dem också.

30 Mar 2022