VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Måla om barnrummen

Barn är fantasifulla och inte lika låsta vid fördomar och fasta föreställningar som vuxna. Därför kan man låta påhittigheten frodas när man inreder ett barnrum i villan eller lägenheten. Detta handlar inte minst om väggarna, där kan man låta fantasin flöda fritt.

Målade väggar passar särskilt bra i barnrum, inte minst för att det är så lätt att ta bort märken och fläckar. Hål eller tavlor och annan upphängd inredning går att fixa med lite spackel. Vill man måla om i en ny kulör eller fräscha upp den gamla färgen är heller inga problem. Det är bara att ösa på!

Var inte rädd för att släppa loss fantasin

Var inte rädda för att leka med olika väggfärger och motiv. Vilka sagofigurer, superhjältar gillar din ögonsten? Ett vackert blommigt mönster med pigga färger livar också upp ett rum och stimulerar lekglädje och fantasi. Låt inte dina vuxna tankar hindra kreativiteten! Men det kan också bli fantastiskt bra med att bara måla en fondvägg eller att måla varje vägg i olika färger. Det ger ett färgstark och glad känsla, och innebär inte så mycket jobb med små detaljer.

Vita väggar fungerar också bra 

En annan variant är att bara ha vita väggar i klassiskt avskalad vuxen stil även i barnens rum. Men blir inte det lite väl trist? Nej, med alla färgglada leksaker som nästan alla barn har idag så kan det bli det färgstarkt och glatt även i ett rum med stilrent vita väggar. Och dessutom finns ju alltid möjligheten att pigga upp med färgglada textilier som mattor, gardiner, överkast, kuddar och annat. Fina bilder på väggarna brukar det heller inte vara någon brist på i barnrum.

Är du konstnärligt lagd och en riktig snitsare med penseln? I så fall är kan du måla snygga motiv på väggarna. Träd och djurmotiv brukar vara populära. Färdiga schabloner i är också populära och gör det enkelt och smidigt att få till snygga motiv på väggarna i barnrummet.

Spara de starka färgerna till detaljerna 

Var inte rädd för färg! Det behöver inte bli skrikigt coca cola-rätt eller guld som en solros. Låt barnen välja färg så kan du själv välja ut en nyans som inte är för stark, det finns gott om lugna och vilsamma nyanser. Spara de starkare färgerna till de mindre detaljerna, som exempelvis stolar och byrålådor.

Å andra sidan, om det blir lite starka färger i barnrummet, vad gör väl det? Du bor ju inte i ett inredningsmagasin, det viktigaste är ju att barnen och deras kompisar trivs och har kul i rummet!

Här har du ett tips på ett bra företag som kan hjälpa dig att hitta rätt bland alla färgval.

22 Jun 2017