VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Målare gjorde snyggt jobb i Stockholm

Tänk så mycket man kan göra med lite färg. Genom att hyra in en målare i Stockholm kan fasaden, trappuppgången eller altanen få ett nytt fräscht utseende.

Trappuppgången i det lilla hyreshuset var det egentligen inget fel på. Men Anders som ägde byggnaden hade alltid tyckt att den var lite tråkig och intetsägande. I huset, som endast hade sex lägenheter, bodde barnfamiljer och han tänkte att det kunde få avspeglas när trappuppgången skulle få en helt ny skepnad.

De flesta barnen var ganska små men han ville ha det målat så att det passade alla boende. Med hjälp av en målare han använt sig av tidigare började en idé att växa fram. Den var rolig och Anders var säker på att barnen skulle gilla den. Men att föräldrarna också skulle tycka att den var fin

En lekfull målare

Grundfärgen på väggarna skulle bli mintgrön. Här och där skulle det målas ett träd, en sol och lite annat. Väggarna skulle inte fyllas utan allt skulle göras väldigt snyggt och smakfullt. Små barbapappafigurer skulle smygas in i bilderna eller på andra ställen. När det var klart skulle han utlysa en tävling där barnen skulle räkna hur många som fanns.

Den målerifirma i Stockholm som Anders anlitat hade skickat en målare som var duktig på att måla figurer. Till och med Anders fick klura på var två figurer han saknade kunde finnas. När två månader hade gått efter att trappuppgången var klar bjöd han på tårta och saft i husets uthyrningslokal. Vinnaren fick ett presentkort från leksaksaffären och alla barnen tilldelades en varsin godispåse.

29 Jul 2022