VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Man kan aldrig få för mycket tårta

Det finns alltid dagar för tårtor. Födelsedagar, studentfiranden, konfirmationer, bröllop eller vad som helst. Varför inte bara för att det är gott? Tårtor är en tidlös fika för alla.

Jordgubbstårtor, rulltårtor, prinsesstårtor och glasstårtor. Det är bara några exempel på tårtor som direkt får det att vattnas i munnen bara vid blotta tanken. Till och med kanske enbart av att man sätter ordet vid sina läppar kan man riktigt känna den mäktiga grädden på tungan. Det är nog få som inte blir riktigt glada av en tårta. Den finns en positiv symbolik i tårtan som är mer eller mindre ett obligatoriskt inslag när det vankas födelsedagskalas eller firande av annat slag. Tårtor äter man i positiva sammanhang. Men man kan ju faktiskt äta tårta även av flera anledningar. Att det är gott är ett värde i sig som bara det borde vara skäl till att äta tårta.

Överraskningarnas bakelse

Om man vill överraska någon med ett särskilt bakverk så är tårtan egentligen om inte det enda så åtminstone det bästa valet. Det behöver inte vara en födelsedagstårta. Kanske vill chefen på kontoret överraska sina anställda och lyfta humöret på arbetsplatsen en grå och tråkig oktobertisdag? Då passar det utmärkt med lite tårta!

Det roliga med tårtor är att det finns så många bagerier som specialiserar sig på tårtor. Inte minst kan man beställa tårtor i Stockholm i alla möjliga mönster och former. Det innebär att man kan anpassa tårtan efter ett tema. Ska ni ha barnkalas med cowboy-tema? Varför då inte till exempel beställa en tårta i form av en cowboyhatt!

Tårtan gör dig populär på jobbet

Man behöver med andra ord inte vara någon expert på bakning eller vara händig överhuvudtaget i köket för att få avnjuta tårtkreativiteten. I somliga fall förstår man knappt hur bagarna bär sig åt. Någonting som blivit mycket populärt på senare år är att fotografier avbildas på tårtor. Ett uppfriskande sätt att fira kalas på, och det bli garanterat diskussion om vem som ska äta farmors huvud på tårtan när ni firar hennes 90-årsdag!

Med den nya tårtkreativiteten finns det verkligen tårtor för alla. Även för dig som är vegan, glutenallergiker eller laktosintolerant. Bagarna löser någonting även för den med känslig mage. Varför inte ta och överraska dina kollegor på jobbet med en tårta till fikat redan på måndag? Det blir garanterat veckans höjdpunkt för alla inblandade!

8 Sep 2020