VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Man måste inte hinna med allt som barnfamilj

Dubbelarbetar du också? Här menar vi inte det att vissa har två arbeten, två anställningar och två löner, utan vi menar att man ett arbete på en arbetsplats, med lön och sedan har man ett till; det andra arbetet som sker hemma och som är helt oavlönat. Det arbetet hemma, som är oavlönat, följer med de flesta vuxna i 15-20 år. Minst, och oftast så länge man har barn som bor hemma. Inte så konstigt om man blir utbränd, liksom. Vem orkar fortsätta arbeta när man väl har kommit hem?

Antingen sliter man ut sig eller anlitar en städfirma

Antingen lyckas man få med barnen att städa hemma. Det måste ske med antingen hot eller motor. Eller är det någon som har barn som ropar hurra, av lycka när man ber dem diska, dammsuga och rengöra badrum? Inte det? Eller så blir man tvungen att anlita en städfirma som kommer hem till en och utför städningen. Det har ju blivit så populärt i Stockholm att anlita en städfirma för städningen hemma. Det finns närmare 1.300 städfirmor som erbjuder olika slag av städning hemm hos stockholmarna. Det måste ju tyda på en viss desperation när det kommer till situationen hemma. Eller helt enkelt på att de är mycekt populärt att anlita en egen städfirma som ger en den hjälp man behöver. Har man förmånen att kunna anlita en städning i Stockholm, kommer det personal hem till en och utför den slags städning som man behöver.

Så fungerar det med städning i Stockholm

När du anlitar städning hem till dig, kan du alltid dra av på arbetskostnaden. Anlitar du det på regelbunden basis, får du dra av som mest 30 procent, och 25.000 kronor per person och per år. Är ni flera som står på hyreskontraktet, eller som ägare på bostaden som städas, får var och en dra av samma procent, vilket sänker priset på städningen rejält.

När du tar kontakt med en städfirma, kommer ni först överens om hur ofta, när och var de ska komma och städa. Sedan gör ni tillsammans upp en checklista över det som ska städas. Sedan kommer de hem till dig de dagar som ni har kommit överens om och städar enligt check-listan. Istället för att slita ut dig, får du en städfirma som kommer hem till dig och du slipper den städningen. I stället kan du komma hem och få den avkoppling som du behöver.

7 Dec 2018