VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Minska arbetsbördan vid flytt

Har du flyttat förut? När man är ung, och ska flytta för första gången, är det oftast hemifrån som man flyttar. Det är inte så bökigt, utan oftast är det bara en resväska som man ta med sig hemifrån. Kanske tar man någon kär möbel med sig, men sällan är det ett helt hem som man ska flytta när man gör det första gången.

När man sedan blir vuxen, arbetar och får en regelbunden lön och inkomst så kanske man samlar på sig en hel del möbler och saker. Då är flytten också så mycket större. Har man sedan bott länge i sin bostad, så blir en flytt så mycket mer att ta hand om. Det blir fler saker att packa, fler möbler att skruva isär, och mer att göra helt enkelt.

Så här flyttar du smidigast

Om alla kunde anlita företag för flytten och kunde betala, så vore väl det mest smidiga. Men alla kanske inte har råd att anlita företag som kommer och flyttar alla ens saker. Då kanske man måste göra det själv så att flytten blir så smidig och undvika kaos. Här är en checklista som kan hjälpa en.

  1. Boka flyttfirma eller flyttbil. Det gäller att boka sin firma eller bil som man behöver exakt det datum som man vill kunna flytta den dag och det datum som man önskar. Det är en huggsexa att få just det datum som man önskar om man vill flytta under början eller slutet på en månad. Alla vill flytta då, nämligen. Så ska man flytta, gäller det att boka sin flyttfirma eller flyttbil så snart som du vet vilket datum du ska flytta.
  2. Boka flyttstädning. På samma sätt som man boka flyttfirman eller flyttbilen så bör man boka flyttstädningsfirma när man vet att man kommer att behöva flyttstäda sin gamla bostad. Även en städfirma kan bli uppbokad under början eller slutet av en månad och då kan det vara viktigt att boka den i tid.
  3. Börja packa i tid. Man kan börja packa i god tid innan flytten. Den som tror att man bara kan packa precis innan man ska flytta, tror fel. Man kan gott och väl börja med alla saker som man så sällan behöver; alla saker i garaget, förrådet eller längst in i garderoberna. Dem behöver man sällan. Dessutom kan man städa där i god tid, så slipper man glömma att rengöra de utrymmena.
  4. Flyttstäda när bostaden är tom. När man sedan har packat alla saker, och flyttfirman har tagit hand om allt så kan man flyttstäda, vilket är lättare att göra när hela bostaden är tom.
  5. Fråga släkt och vänner om bärhjälp. Vill man inte anltia en flyttfirma så bör man fråga sina vänner, släkten, bekanta och andra som kanske kan komma och hjälpa en bära ut allt. Om inte, bör man anlita en flyttfirma som kommer och gör det åt en.
6 Feb 2020