VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

När man äger bostad i Nyköping

Bor du i den trevliga staden Nyköping? Nyköping påminner en del om staden där Pippi Långstrump en gång bodde, eller hur var det nu? Hon finns ju inte på riktigt, men man kan gott och väl tänka sig henne ändå bo i en av villorna i Nyköpings utkanter. Man kan föreställa sig Annika och Tommy bor något kvarter från hennes vita villa längs Stockholmsvägen, Frödingsgatan eller Runebergsgatan. Nyköping som ligger längs Europaväg 4 söder om Trosa, Södertälje och Stockholm. De som reser mellan Stockholm och Göteborg brukar åka via alla de små köpingar i mellansverige som till exempel Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Nyköping – en gång säte för politiska omvälvningar 

De flesta känner till Nyköpings gästabud; då hertigarna Erik och Valdemar Magnusson fängslades av sin bror Birger och som blev kung. På slottet satt fler fångar, som även Valdemar Birgersson som dog 1302, 15 år innan hertigarna Erik och Valdemar Magnusson. 1396, undertecknades Kalmarunionen och fortsatte var säte för fler rikspolitiska händelser under medeltiden. SOm exempel kan man nämna Gustav Vasa som stormade slittet 1521.

Idag är Nyköping inte alls säte för storpolitiska omvälvningar längre. Man kan inte nämna Nyköping utan att även nämna Oxelösund, med den stora hamnen, porten mellan Östersjön och resten av landet Sverige. Här finns även Skavsta flygplats, som de flesta inte förknippar Nyköping med, utan närmare bestämt Stockholm, även om det är en bra bit till Stockholm från Skavsta flygplats. En del pendlar mellan Stockholm och Nyköping, då bostadspriserna är mer humana i Nyköping och många vill hellre ha sina barn i skola i Nyköping.

Att äga villa i Nyköping

En riktigt fin och ganska så modern och nyernoverad villa i Nyköping kan kosta allt från under 1 miljon till 3 miljoner, om man inte har tur. De riktigt stora villorna kan dock gå på närmare 4-5 miljoner, men ändå är inte villapriserna i närheten av Stockholms bostadspriser. Att äga en villa i Nyköping ger därför mer för pengarna än att bo i någon av Stockholms förorter. Kommer man en bit utanför Nyköping är chansen stor att man råkar på många av de stuterier och hästgårdar som finns på den Sörmländska landsbygden. Har man en villa i Nyköping är det en del underhåll som behöver göras kontinuerligt på villan. Som till exempel en fasadrenovering, åtminstone vart 20:e år, om inte oftare. Så om du vet att det är mer än 15 år sedan som det gjordes någon fasadrenovering av villan börjar det bli dags för en fasadrenovering Nyköping.

26 Dec 2019