VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

När man bjuder in till fest som barnfamilj

Om man ska ordna med fester och har barn, ska man tänka efter innan man ser till att arrangera allt och sedan blir irriterad på barnen när man försöker styra upp något som de helst av allt vill att man ska sluta med. Barnen har ju inget med arrangemangen att göra och kan inte förstå att något kan vara viktigare än de, och det har de ju rätt om. Har man barn och ska arrangera något kan man antingen bestämma sig för att göra hela processen tillsammans med sina barn och involvera dem i allt som har med planeringen att göra. Om det är så att man inte vill göra det, och man inte vill involvera barnen i hela arrangemanget, måste man se till att någon annan tar hand om barnen.

1. Skaffa barnvakt!

Man kan se till att ens syster, barnvakt, eller någon annan tar huvudansvaret för barnen under tiden som man ordnar med festen. Det är bättre både för dig, som ska ta hand om allt praktiskt före, under tiden som festen pågår och efteråt, och för barnen själva. Tänk dig själv att du vill göra något roligt med din mamma, som du kanske inte har sett på hela dagen, och så har hon inte tid med dig. Det blir ju frustrerande för barnet, och för dig som mamma, som kanske får dåligt samvete för att du inte har tid med dina egna barn.En barnvakt är bättre, punkt. Slut.

2. Var ska du ha festen?

Bland det viktigaste när ni ska ställa till med fest är att ta reda på var ni ska vara. Ska ni vara hemma hos någon, eller hyra en lokal? Hyra en lokal är kanske nödvändigt beroende på hur många ni är som ska komma tillsammans, och vad som ska hända på festen.

3. När ska festen vara?

Vilken dag och vilken tid på dagen ska festen hållas? Datum för festen är viktig då det är många som kan ha annat för sig. Då är det viktigt att vara ute i god tid och se till så att folk är lediga just när man har tänkt att festen ska hållas.

4. Vilka ska komma på festen?

Du vet väl att det är gästerna som gör själva festen? Det enda man kan göra som arrangör för en fest, är att se till att alla får de bästa förutsättningarna för en lyckad fest, men att det är gästerna som gör själva festen. Därför bör du ju bjuda in dem du tror kommer att göra festen så lyckad som möjligt. Fortsätt läsa här om du behöver hyra in extra bord, stolar eller hyra porslin.

26 Dec 2018