VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Nya värmepumpar ger ett lättare liv

Att investera i värmepumpar är idag inte enbart något som kommer att spara in pengar i framtiden - det är också något som utan tvekan kommer att göra livet lite enklare. Detta oavsett om det handlar om värmepumpar för bergvärme, för luft/vattenvärme, för jordvärme eller för frånluft.

För enkelhetens skull så kan vi säga att det handlar om att du äger ett hus i malmö och att du vill byta energikälla då du tycker att kostnaden för uppvärmning är på tok för hög. Dessutom så vill du slå ett slag för miljön också och kunna göra ett aktivt val genom att minska på dina egna utsläpp av koldioxid,. Ditt hus är perfekt för bergvärme, visar en geotekniskt undersökning och du anlitar ett företag för borrning och för installationen av din nya bergvärmepump.

Dagens värmepumpar har avancerade styrsystem som anpassar sig efter era behov. De går upp i kapacitet vid tidpunkter då ni behöver det och sänker sin kapacitet då ni inte befinner er i huset i Malmö

Det du har betalat allt som allt är en kostnad på 100.000 kronor och du har räknat på att gå break-even efter ungefär tio år. Detta då det nya värmesystemet kommer att spara in 80% av de årliga kostnaderna som du idag lägger på uppvärming. Ett bra val och en rejäl investering. Vi ska dock även tillägga att värmepumpar i sig inte bär den stora kostnaden - det är borrningen som kostar absolut mest; ju längre ner i jorden man måste borra för att nå bergvärmen, desto mer ökar priset.

Därför kan man komma billigare undan med luft/vattenvärme då man slipper borrningen. Oavsett - det krävs en undersökning innan ett beslut tas gällande värmepumpar och denna undersökning bör ske av av en professionell firma.

dagens värmepumpar anpassar sig efter era behov

Det lättare livet då? Ja, det fina är att utvecklingen gjort att dagens värmepumpar i stort sett klarar sig själva och kräver minimalt med underhåll, service och inställningar. Vi kan visa vad din nya bergvärmepump i Malmö kommer att ge dig gällande detta:

  • Mobilstyrning Du kan via en app och tack vare ett avancerat styrsystem styra din bergvärmepump genom din mobil. Ska du iväg på en affärsresa eller på en vanlig resa med familjen så kan du anpassa kapaciteten därefter
  • Egen anpassning Dagens värmepumpar känner av era behov och går upp respektive ner i kapacitet utifrån era beteenden. Är ni inte hemma så går den ner i kapacitet och är ni i hemmet så ökar den sin effekt. Detsamma gäller varmvattenbehovet.
  • Elbörsen Vissa tillverkare av värmepumpar har avancerade system som går att koppla direkt mot den nordiska elbörsen. konkret så arbetar värmepumpen hårdare då priserna är lägre och går ner i kapacitet då priserna stiger. Du behöver inte göra någonting i detta; allt sker per automatik
  • Tysta Dagens värmepumpar är utrustade med ny typ av isolering; något som gör att de knappt låter någonting. Du slipper det durrande som annars varit synonymt med värmepumpar och ditt vardagsliv påverkas inte överhuvudtaget

Du kan läsa mer om värmepumpar här

9 Feb 2018