VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Skaffa hem badet

Det är mycket bekvämt  att skaffa hem badet åt barnen i stället för tvärtom. Att lasta barn, leksaker och fika i bilen och åka iväg varje dag som det är varmt och badväder blir trist i längden. Då är det mer bekvämt att kunna bygga badet hemma åt barnen på den egna tomten. Alla gillar en pool som finns där och kan svalka när som helst på dygnet. Vi satsar ju på så många andra saker och lyxiga artiklar i våra hem – varför inte satsa lite av det på en skön pool? Det är det bästa barnen vet och för deras del kommer de inte att sakna lekplatsen så länge de har en pool hemma som lockar till lek och bad.

Platsen för poolen

Bland det första man bör tänka på när man vill bygga en pool hemma är att fundera på var den gör sig bäst? Ska den vara ute eller inne? Ska den vara nära eller en bit bort från huset? Ska den vara i anslutning till vardagsrummet eller till sovrummet? Om man har barn måste man tänka på barnens säkerhet ochg bygga den säkert så att de inte ramlar i den och skadas. Man måste alltid bygga ett säkerhetsstaket kring poolen så att barnen inte råkar ramla i den i misstag, eller något djur som förolyckas i den.

Hur ska den byggas?

När det gäller poolens konstruktion gäller det även här att fundera på hur den ska byggas. Ska den byggas som en tunna, ovanför markytan? Ska den grävas ner? Och ska den grävas ner, hur ska den hålla mot fukten så att den inte drabbas av fukt? Här kommer den leverantör som erbjuder dig en pool att kunna ge dig råd och tips om hur du bör göra.

Vilket material

Vad ska poolen vara tillverkad av? Ska det vara plast? Glasfiber eller vad? Det material som håller längst är glasfiber och är det mest använda materialet. Man kan även bygga sin pool i stenmaterial och då får man en riktigt exklusiv och vacker pool.

Tak

Alla pooler måste ha tak. Dels är det för att skydda människor och djur från att ramla i. Dels är det för att skydda poolen. Det är inte alla som tänker det, men bara på några timmar hamnar det mycket skräp i form av pollen, gräs, kottar och all sköns skräp som kommer flygande genom luften. Här finns olika utföranden och utseende på pooltak som är lediga och lätta att flytta.

30 Jun 2018