VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Skrota bilen i Stockholm idag – det kanske inte kostar någonting alls

Att skrota bilen i Stockholm kan vara ekonomiskt fördelaktigt. Riktigt lukrativt, faktiskt. Inte minst eftersom det i många fall är alldeles gratis. Kosta nada!

Få saker kostar så mycket som att äga en bil. Drivmedel. Parkering. Försäkringar. Många människor har faktiskt ruinerat sig på att äga en bil, för att inte säga hur många som gått i personlig konkurs för att de envisats med att äga många bilar. Se bara på de många motorintresserade deltagarna i tv:s Lyxfällan.

Däremot behöver det inte kosta ett jota att bli av med bilen. Inte ens kostnaden för att lägga ut en annons på Blocket. Det finns nämligen fina möjligheter att skrota bilen helt gratis. I alla fall i Stockholm. Men vissa krav behöver uppfyllas, för att du ska kunna bli av med bilen utan att behöva lägga en enda krona mer på den.

Skrota bilen gratis i Stockholm

För att skrota bilen gratis i Stockholm behöver den väga mindre än 3 500 kg. Den behöver också vara vad som benämns som “komplett”. Det betyder att alla delar som en gång funnits på bilen behöver finnas med. (Nej, din wunderbaum i framrutan räknas inte. Den kan du behålla som minne.)

Om din bil brunnit upp kommer den inte räknas som komplett. Då kommer det kosta dig 500 kronor att skrota bilen på en bilskrot i Stockholm. Men det kan det kanske vara värt. Du får trots allt räkna på alla kostnader som försvinner i och med att bilen också gör det.

13 Jul 2022