VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Skydda din bils lack

Alla minns hur fin lack den nya bilen hade när den levereras från fabriken. Men väder, vind och smuts sliter mycket på lacken med tiden. Och det är många som slarvar med biltvätten och vaxar sällan eller aldrig. 

Vaxning ger lacken en lyster och skydd mot smuts. Det gör också att bilen blir lättare att tvätta. Problemet är att resultatet bara håller i några månader. Finns det några andra alternativ?

Lackförsegling

Lackförsegling ger lacken en härdad yta som effektivt skyddar från smuts och avgaser under lång tid. Det ger också skydd mot repor och till och med rostangrepp. Lacken kommer att behålla sin ursprungliga färg och lyster unber lång tid.

Anledningen är att vatten och fukt inte tillåts tränga in i lacken. En annan fördel är att man inte heller behöver tvätta bilen lika ofta som tidigare efter en lackförsegling

Man gör oftast denna behandling av lacken i samband med polering av nylackade bilar. Det används miljöanpassade lackeringsskydd. 

Hur går det till?

En kemisk lackförsegling innehåller ämnet Kiseldioxid som efter lackningen appliceras på lackytan. Men först måste bilen lackbehandlas i flera steg genom princip med lager på lager. 

Det är väldigt viktigt att appliceringen sker mycket noggrant för ett parfekt och hållbart resultat. Sedan behöver det härdas 12 timmar. Dag två lägger man ett andra lager med så kallad sealer.

Det sista steget är innebär en ”detailing” och en noggrann inspektion av lacken. Efter detta kommer lacken hålla sig perfekt under flera år. En vacker och omhändertagen lack kommer att öka värdet på din bil. Lacken är bland det första man undersöker på en begagnad bil.

Hårt ytskydd för lacken

Metoden är utmärkt för att skydda bilens lack mot väder och vind och samtidigt behålla lyster och glans under lång tid. Det är en väl beprövad teknik och det läggs förutom på lacken även på plastdetaljer, glas och på fälgarna. Det ger en väldigt hård ytan som står emot allt. Till exempel kemikalier vid biltvätt och allehanda repor samt småskador.

Keramisk lackförsegling avvisar salt, smuts, fukt och vatten på ett oerhört effektivt sätt. Det känns tryggt att veta att den kära bilen är i tryggs händer och kommer att vara väl skyddad under lång tid.

Ytbehandlingen gör att bindningen med lacken blir oerhört stark och hållbar. Förseglingen går itne att ta bort utan det krävs en mekanisk process. Man kan tvätta bilen med avfettning med gott samvete och inte vara rädd för repor.

26 Mar 2019