VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Snyggast med nedgrävd pool

Går du i tankarna på att skaffa en fin pool hemma? Då kanske du redan har insett att det finns pooler med olika former, som är placerade antingen ovan marken, eller nedgrävd i marken. Det finns pooler där man kan bestämma färgen på poolen och vilken slags färg som man vill ha på botten av poolen och på kanterna kring poolen. Det går att skaffa sig allt från ljusa liner (som det heter) till mörkare liner. Poolen får ett ljust eller mörkt utseende beroende på hur linern ser ut, och kommer att göra att poolen får ett visst utseende. Vilket du önskar är beroende på tycke och smak. Dock finns det vissa generella saker som gör en pool extra fin, såsom till exempel en rektangulär nedgrävd pool.

Därför är nedgrävd rektangulär pool snyggast

En rektangulär och nedgrävd pool är den form på en pool som de allra flesta anser är snyggast. Att skaffa sig en sådan, är garanterat det snyggaste utseendet och som tilltalar de flesta oavsett ålder, tycke och smak. En nedgrävd pool är det mest bekväma sättet att ta sig till och från en pool. Är den dessutom rektangulär har den en klassisk form och är lättast att motionssimma i, om man skulle önska det. Då kan man i så fall skaffa sig en allt från en 200x400 cm lång pool, som minst, till en som är 600x1200 lång pool. Om du skaffar dig en så stor pool kan du garanterat motionssimma i den så ofta som du bara vill. En så stor pool kostar drygt 90.000 kronor, förutom alla de tillbehör som man kan behöva; trappa, liner och andra saker. Till det kommer kostnaden för att gräva ner den. Till den bör man välja olika anslutningar antingen i plast eller aluminium, man kan även beställa belysning, pump och filter.

Äldsta pooltillverkaren i Sverige

Den äldsta pooltillverkaren i Sverige är den som ligger i Timrå, bara några kilometer norr om Sundsvall. Där har man sedan 50 år tillbaka tillverkat pooler, stommar till pooler. Tidigt bestämde sig företagets grundare Gunnar Viklund att göra poolerna själva, även om man startade företaget med att importera poolen från USA. De poolerna saknade stommar och Viklund bestämde sig för att tillverka de stommarna själv. Sedan gick företaget i arv och på den vägen är det. Företaget har provat nya produkter och arbetar ständigt för att förbättra produkterna och är stolta över sina Miami Pooler.

10 Jun 2019