VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Spara på energi

Att spara på energi är perfekt för dig som vill göra miljön en tjänst. Det kommer även att sänka din elräkning. Energispara kan man också göra genom att byta till energisnål belysning hemma.

Det finns ändlösa möjligheter för dig som vill dra ner på din energiförbrukning. Ett bra ställe att först se över är ditt hem. Ett hem kan dra så mycket onödig energi. Det kan exempelvis vara att energi letar sig ut genom dåligt tätade fönster eller dörrar. Om du fortfarande har de gamla glödlamporna som belysning hemma så drar de onödigt mycket energi. För dig som vill börja handla mer medvetet så kan du göra det genom att välja produkter som är närodlade och slipper transporteras så långt för att komma till din mataffär. Du kan också välja mer vegetariska alternativ och satsa på grönsaker som är i säsong. Ett annat sätt är att handla second hand när du shoppar kläder.

Hur sänker du din energiförbrukning?

Att byta ut glödlampor till energisnåla alternativ är ju lätt gjort, men vilka andra energibesparingar kan du göra? Det kan vara svårt att veta. Det är då en energideklaration kan göra susen för dig. En energideklaration är en mätning av din energiförbrukning. Du kan då efteråt se var du kan göra besparingar. Det är ett smart sätt att se hur och var energin tar vägen. Du kan sedan vidta åtgärder för att spara på energi. Du kommer att gör miljön och dig själv en tjänst eftersom du kommer att minska dina elräkningar och uppvärmningskostnader. Läs mer om energideklaration på denna hemsida: https://www.energideklarationgöteborg.se 

14 Dec 2020