VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Större chans till körkort genom en trafikskola

Saknar du möjligen körkort? Kanske skjutsa barnen till och från skolan, till aktiviteter och slippa passa krångliga busstidtabeller? Tro det eller ej men med ett körkort i handen och en bil förstås så kan man underlätta ganska mycket i sin vardag och spara tid till annat. Att ta körkortet är en milstolpe i mångas liv och ett sätt att visa att man blivit vuxen, att man står på egna ben och att man bevisat sig redo att få köra en bil på egen hand. Naturligtvis så är inte ett körkort i sig ett bevis på hur vuxen man är och man ska naturligtvis även se till vilken nytta man verkligen har av denna rosa lapp. Livet blir helt enkelt lite lättare, man får en större frihet och man har en fördel på arbetsmarknaden genom ett körkort och – framförallt – man får väldigt roligt också. För, det är roligt att köra bil och det ska man inte glömma bort.

Vägen till ett körkort är dock för många inte fullt lika rolig. De flesta kan skriva under på att man investerar en hel del pengar och väldigt mycket av sin tid för att kunna klara av alla de moment som krävs för att klara teoriprovet, för att klara av halkbana och för att slutligen klara av sin uppkörning – eller vilken ordning nu vägen till körkortet går; idag kan man faktiskt lägga upp ordningsföljden på egen hand (något man gjort för att lätta på de enorma köerna som fanns och till viss del fortfarande finns).

Djupare kunskap hos en trafikskola

Just dessa köer är ytterligare en stressande del av att ta körkort. Man klarar allt fram till uppkörningen och blir underkänd på denna – inte ovanligt i sig – varpå man tvingas vänta länge innan man få en ny chans. Många har fastnat i denna onda cirkel och om vi ska ge ett tips kring detta så är det följande: skaffa djupare kunskaper för att ge dig själv bättre odds.

Menas här: kör du bil tillsammans med din mamma och pappa i Stockholm så är det deras – begränsade - kunskap som du lutar dig mot och lär dig från. Kör du hos en trafikskola i Stockholm så får du ta del av en erfaren bilskollärares samlade kunskap och det är något som sätter sig på djupet.

Visst; att anmäla sig till en trafikskola – oavsett om denna ligger i Stockholm eller i någon annan stad – kostar pengar och är dyrare än att övningsköra med sina föräldrar. Det brukar dock i de flesta fall vara välinvesterade sådana.

Elever hos en trafikskola har helt enkelt bättre kunskaper än de som enbart kört privat har. Kunskaper som även sitter kvar efter att körkortet är bärgat och det är ytterligare en aspekt i det hela. Går man hos en trafikskola så blir man, helt enkelt, en bättre bilförare.

26 Jun 2017