VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Ta bilen till bilskrot i Södertälje

Istället för att låta bilen stå och rosta ihop kan man köra iväg och lämna den till en bilskrot i Södertälje. Då blir man samtidigt en riktig miljöhjälte.

Lasse tyckte att Lena var lite väl tjatig som påminde honom om att bilen måste bort från tomten. Visst tyckte han också det men tiden hade inte funnits. Dessutom stod den lite på sidan om där han inte tyckte den störde så mycket. Lena höll inte alls med om den saken.

En dag när han kom hem från jobbet hade hon sin laptop stående på köksbordet. Skärmen var upplyst och visade en hemsida för en bilskrot. Den hinten var svår att nonchalera och han satte sig ner för att läsa. Han upptäckte att det var betydligt enklare än han trott att det var.

Bilskrot hämtade bilen

Redan där vid datorn hade han plockat fram mobilen och ringt till den bilskrot han läst om. De bokade in en tid när de skulle komma förbi och hämta bilen. Anledningen till att han inte gjort det innan var just det - att forsla bort bilen som hade körförbud. Och nu visade det sig att han inte behövde göra det.

När bilen från skroten kom för att hämta hans vrak lämnade han bara registreringsbeviset. Skroten skulle avregistrera den åt honom. De pratade lite och ungefär efter en kvart lämnade de tomten. Nu kunde han inte förstå varför han dragit ut på det när han så enkelt hade sluppit allt tjat från hustrun Lena.

13 Jul 2022