VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Tandläkare i Solna ger en “heads up” om hål och tandlossning

Tandläkare i Solna varnar i tid så att du kan motverka många tandproblem som karies och tandlossning. Om du går på de årliga undersökningarna, vill säga.

Regelbundna undersökningar. Tandborstning morgon och kväll. Tandtråd en gång om dagen. Då har du gjort vad du har kunnat. Resten är upp till arv, miljö och lite tur. De flesta människor upplever någon form av problem med tänderna under livets gång. Men med rätt tandvård behöver det inte bli så farligt.

Men det du inte ska slarva med, är de regelbundna undersökningarna på tandläkarkliniken. Där har du chansen att fånga upp alla små hål och andra tandproblem innan de blir för stora för att göra något åt. Nästan alla typer av tandsjukdomar kan botas, bara de upptäcks i tid.

Gratis tandläkare för dem under 23

Att gå till en tandläkare i Solna behöver inte bli så dyrt. Många omfattas av visst högkostnadsskydd, och för dig som är under 23 år är den svenska tandvården alldeles gratis. Det vill säga, skattefinansierad. Du och dina föräldrar har alltså redan betalat för ditt tandläkarbesök. Då vore det väl synd och skam att inte gå dit?

När du är ung kan dock ålderns höst kännas långt borta. Vattenglaset med löständer bredvid farfars säng känns kanske som något som aldrig kommer kunna hända dig. Men tänk på att problem med tandlossning börjar långt tidigare. Kanske kommer din tandläkare utfärda en varning redan vid nästa undersökning. Tur att du gick dit, då.

6 Aug 2022