VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Valpkurs i Göteborg - en självklarhet

Att gå en valpkurs i Göteborg med den nya familjemedlemmen ger grunden för en god relation. Du lär dig att bli en bra ledare och valpen lär sig att följa dig.

Synen som mötte Malin när hon klev över tröskeln var inte direkt rolig. En hög med bajs på dörrmattan och en söndertuggad sko vittnade om den nya familjemedlemmens framfart. Det var väl sånt man fick räkna med, men hon hade hoppats att barnen skulle kunna hålla efter den lille någorlunda i alla fall medan hon själv var på jobbet.

De tonåriga barnens nyförälskelse i valpen hade dock gått över. Nu satt de som vanligt helst på sina rum och spelade datorspel. Men Malin hade åtminstone en plan. Hon hade anmält dottern, och valpen förstås, till en valpkurs i Göteborg. Hon tänkte sig att det skulle vara bra både för valpen och för dottern.

Valpkurs kan leda till mer

På valpkursen skulle dottern lära sig att bli en bra ledare för hunden och även att lära sig att det var hennes ansvar att se till att relationen fungerade. Malin hade en förhoppning till, nämligen att dottern skulle bli så engagerad att hon ville fortsätta med någon annan kurs efteråt. Allt som kunde locka bort henne från datorn var bra.

Det första kurstillfället för valpkursen var i kväll och Malin skulle såklart skjutsa dottern och hunden till Göteborg. Det var inte långt och hon tyckte att det skulle bli roligt att själv sitta och titta på och kanske lära känna nya människor och deras hundar.

30 Sep 2022