VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Vardagshjälp för familjer

Ibland kör familjelivets vardagspussel ihop sig. Det kan röra sig om jobb eller fritidsaktiviteter som inte går att flytta på. Kanske är ordinarie barnvakten sjuk? Då finns det en lösning!

Med barn i familjen kan man känna att ekorrhjulet snurrar på. Det är köttbullar och pannkakor, Bolibompa och regnkläder omvartannat. Oftast är familjelivet ganska härligt och roligt. Ibland behöver man dock en andningspaus hur mycket man än älskar sina guldklimpar. Tänk att få ta med den andra föräldern ut på en promenad eller en middag på stan! Det behövs inte mycket för att få ny energi och bara få prata vuxna emellan.

Om det beordrats övertid på jobbet, vem skall hämta barnen? Det finns många gånger som man önskar att man kunde dela på sig själv. Ibland är svaret på vem som skall ta hand om barnen enklare än man tror: professionell barnpassning, ett tryggt val för både föräldrar och barn.

Vem skall passa barnen?

Att ta in en utomstående barnpassare är inte helt enkelt. Många gånger väljer man en bekant person som både man själv och barnen känner - till exempel mormor eller farmor. Dock är det idag många som bytt bostadsort en eller flera gånger. Detta göra att den närmsta släkten bor många mil bort och inte kan rycka in hur som helst. Den umgängeskrets man har är kanske i samma situation och har inte möjlighet att ta sig an några extrabarn.

Då kontaktar man en av de professionella barnvakterna! När man kontaktar en firma med barnvakter så får man först berätta vilka behov man har. En del behöver kanske bara barnvakt någon enstaka kväll medan andra behöver det på en mer regelbunden och schemalagd basis. Varje familj har olika behov.

Utbildade barnvakter

Efter att man fått kontakt med en firma som känns bra så matchar de familjen med en eller flera barnvakter. Det är ju inte bara att kasta in en vilt främmande person i hushållet. Som förälder vill man gärna känna en viss personkemi mellan sig och barnvakten. Dessutom skall även barnen fungera med den nya personen. När det gäller barnpassning i storstäder som Stockholm finns det barnvakter som utöver svenska även talar andra språk. Självklart har barnvakterna adekvat utbildning, samt att de kan visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det skall alltid kännas tryggt och bra när man anlitar någon som tar hand om ens barn i hemmet. Om man uppfyller villkoren för RUT-avdrag så får man självklart utnyttja detta.

17 Sep 2020