VIPS

Hips Vips så blir vardagen lite enklare för familjer

Vi har installerat en ny dusch

Vi har äntligen kommit till skott och renoverat badrummet. Vilken tid det tog. Vi gjorde det inte själva. Det är för svårt att göra det på egen hand. Särskilt när det kommer till badrum och våtutrymmen. Där är det så viktigt att vattnet rinner rätt, att man får rätt lutning på golvet och alla rör som ska dras till nya ställen. Även om vi är ganska händiga, och kan tapetsera, slipa, rappa och måla om, är det bäst när man erkänner vad man inte kan. Vi kan inte isolera badrum så de blir bra. Därför tog vi in en hantverkare som vi blev så nöjda med. Rätt hantverkare är guld värda, om nu någon annan trodde något annat. Vår hantverkare var trevlig, gjorde precis som vi önskade och resultatet blev precis som vi önskade.

Vi hittade en hantverkare här på Värmdö

När vi väl hade bestämt oss för att renovera badrummet kolla de vi på lite olika företag. Det är så många att välja på. Hur ska man välja? Som tur var hade vår granne precis renoverat sitt badrum. De hade blivit så nöjda med sin renovering. Vi bad om offerter och referenser och tog kontakt. De var väldigt trevliga och gjorde först ett hembesök innan de och vi bestämde hur de skulle göra. Vi fick sitta ner med dem och berätta hur vi hade tänkt oss det hela. Så bra, med hantverkare som bryr sig om sina kunder och är måna om att vi ska bli nöjda.

Vi installerade en ny duschkabin

Vi har haft svårt att få barnen att duscha. Sonen har fått vad man kan kalla vattenskräck. Det visste vi inte förrän han började en simskola på kommunens badhus. Han vägrade helt enkelt att gå i vattnet. Vi som trodde han skulle tycka det var roligt, men icke. Han klädde om och formligen sprang till bassängen. Där tog det stopp. Han vägra de hoppa i som de andra barnen. Han stod vid bassängkanten och tittade på de andra barnen. Som tid var hade han en jättebra simlärare. Hon förstod precis hur det var för honom och lät honom stå vid bassängkanten så länge han ville. Efteråt försökte vi prata med honom. Vad var det som plötsligt hade blivit hemskt med vatten? Han berättade om en film som han hade sett (inget vi visste om). Han hade sett havsvattendjur; bläckfiskar, hajar och späckhuggare. Det var en vanlig naturfilm, som vi trodde var barnvänlig.

Gick bra med cyklop

Som tur var kom han själv på att allt gick bättre om han hade på sig en cyklop. Det hade dykarna haft i filmen han hade blivit så rädd för. Han är bra våran grabb. Vilken fantasi han har och kommer därför på egna lösningar, som vi som föräldrar, inte skulle komma på. När han väl kom på att han kunde ha cyklop på sig, då vågade han gå i vattnet. Vilken grej. De andra barnen ville också ha cyklop när de såg honom i den. Till sist gick alla barnen i cyklop på simskolan – och han lärde sig simma. Vilken seger. Vi var så glada. Och simläraren tog det extra lugnt med honom. Först vågade han gå fram till bassängen och doppa tårna. Nästa lektion vågade han gå ner för bassängstrappan. De sista lektionerna plaskade han i vattnet och lekte med de andra barnen.

Nu vågar han duscha igen

Så när vi installerade nytt badrum med en nya härlig dusch, så vågar han duscha. Han tar helt enkelt på sig cyklopen. Hans lillasyster har bett om en hon med. Nu tar båda på sig sina cykloper och går in i duschen tillsammans. Det roliga med den nya duschkabinen är att man kan ställa in olika duschar; strilande regn, tropiska regnskyar, härliga vattenfall. Man hör deras glada rop genom badrumsdörren. De kan vara där i timmar och vi är så lättade, att vattenskräcken är borta – med cyklopen. Vem visste att en sådan skulle komma till nytta även utan semesterresa?

27 Feb 2018